Politika

Zenka: Za zajednički nastup samo je potrebna iskrenost

Izvor

On je podvukao da je stav DUA da albanske partije treba da idu u najviše dvije kolone, napomenuvši da ipak preferiraju opciju zajedničkog nastupa, jer se time povećavaju šanse da Albanci pređu cenzus od tri odsto i time učestvuju u raspodjeli mandata.

Zenka je kazao da interes njegove partije nije raspodjela poslaničkih fotelja, dodavši da bi ta raspodjela trebalo da se izvrši po principu ugleda koji uživa u albanskom narodu.

- DUA je u poziciji gdje ima 90 odsto osiguran mandat, a ipak ne postavljamo nikakav uslov. Nijednu partiju ne uslovljavamo, jednostavno pozivamo sve partije da se udruže, jer na kraju krajeva to je zahtjev našega naroda i našega glasačkoga tijela. Takvi su zahtjevi, takvo je raspoloženje, takva je volja danas u Crnoj Gori - ocijenio je on za podgorički list.

Problem, prema njegovim riječima, predstavlja to što su njegove kolege počele akciju o zajedničkoim nastupu, a da međusobno vode tajne pregovore, te da se u javnosti prezentuje stav kako „jesmo za zajednički nastup, a radimo sve u smjeru razjedinjavanja toga nastupa“.

- DUA je otvorena za razgovore na jasnim pozicijama i na jasnim platformama. Bez ikakvih tajnih pregovora, nego otvoriti pregovore i upoznati javnost sa detaljima tih pregovora - poručio je Zenka.

On je podvukao da njegovu stranku ne mora niko da čeka „jer su najjača albanska partija“, ali je dodao da je sa DUA lako postići dogovor o zajedničkom nastupu: „Samo je potrebna iskrenost“.

Foto: visit-ulcinj.com

Portal Analitika