Region

Zemun: Ginekolog zaražen malim boginjama dolazio na posao, sad se infekcija širi bolnicom

U Kliničko-bolničkom centru “Zemun”, zvanično je malim boginjama zaraženo četvoro zaposlenih sa Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo, a prema nezvaničnim informacijama Nova.rs, inficirano je još dvoje medicinskih radnika iz drugih službi. 

Zemun: Ginekolog zaražen malim boginjama dolazio na posao, sad se infekcija širi bolnicom Foto: UGC
NovaIzvor

Infekcija je 12. maja krenula da se širi iz porodilišta, kada je jedan od ginekologa došao na posao sa temperaturom i osipom, a već sjutradan je primljen na Infektivnu kliniku, gdje je potvrđena zaraza morbilama.

Infekcija je zahvatila i njegove kolege sa tog, ali i drugih odjeljenja.

“Ginekolog, koji je u porodilištu jedan od nadležnih, je 12. maja došao na dežurstvo sa temperaturom i osipom, koja se jasno vidioa. Nije mu uopšte bilo dobro, pa je legao u apartman, gdoe je proveo naredna gotovo 24 sata. Soutradan je smoešten na Infektivnu kliniku, gdoe je saznao da ima morbile. Nakon njega, još jedna doktorka se razboloela, kao i dvije medicinske sestre”, šokirano za Nova.rs priča porodilja, koja je do nedavno ležala u ovoj bolnici.

Epidemija se, naglašava ona, širi i na druga odjeljenja.

“Rečeno nam je da su još dvije zaposlene zaražene, ali nijesu sa ginekologije i ne znam da li su doktorke ili sestre, to se sve krije. Prosto ne mogu da vjerujem da u 21. vijeku doživljavam da odem na porođaj i da brinem o malim boginjama, koje novorođenčad, ako se zaraze, mogu koštati života”, revoltirano kaže sagovornica Nova s, koja se porodila početkom maja.

Portal Analitika