Svijet

Zelenski pozvao NATO da preventivno napadne Rusiju, Kremlj odmah upozorio SAD i Britaniju

Predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski smatra da bi NATO trebao onemogućiti Rusiji upotrebu nuklearnog oružja tako što će izvesti "preventivni udar".

Zelenski pozvao NATO da preventivno napadne Rusiju, Kremlj odmah upozorio SAD i Britaniju Foto: Foto: AP Photo/Efrem Lukatsky
Portal AnalitikaIzvor

"Preventivni udari su potrebni kako bi znali šta ih čeka ako upotrijebe nuklearno oružje. Ne obrnuto, čekajući nuklearne udare Rusije i onda govoreći: "O, uradili ste to, evo vam sada ovo"", rekao je Zelenski, govoreći putem video veze u australskom Institutu Lowy.

NATO bi, rekao je Zelenski, "trebalo da preispita kako koristi svoj pritisak".

Ove izjave Zelenskog izazvale su oštre rakcije Kremlja, odakle su rekli da sve zemlje svijeta, prvenstveno SAD i Velika Britanija, trebaju obratiti pažnju na ovo.

"Ovo je izjava Zelenskog na koju sve zemlje svijeta treba da obrate pažnju. Posebno to treba da urade SAD, Velika Britanija, članice EU", naglasio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, prenosi Reuters.

Prema njegovim riječima, SAD i Velika Britanija direktno utiču na postupke Kijeva i zato, navodi, treba da se smatraju odgovornim za izjave Zelenskog.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.