Svijet

„Nećemo dozvoliti da neko izgradi carstvo unutar ukrajinske duše“

Zelenski kreće u obračun: Ukrajina planira da zabrani djelovanje Ruske pravoslavne crkve

Ukrajinski Savjet za nacionalnu bezbjednost i odbranu predložilo je zabranu vjerskih grupa povezanih s Rusijom, rekao je predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski, prenosi Kyiv Independent.

Zelenski kreće u obračun: Ukrajina planira da zabrani djelovanje Ruske pravoslavne crkve Foto: Foto: AP Photo/Efrem Lukatsky
Portal AnalitikaIzvor

Savjet za nacionalnu bezbjednost i odbranu naredio je kabinetu da izradi nacrt zakona o takvoj zabrani, a očekuje se da će zakon razmotriti ukrajinski parlament.

"Osiguraćemo potpunu nezavisnost naše države. Posebno, duhovnu nezavisnost. Nikada nećemo dopustiti da neko izgradi carstvo unutar ukrajinske duše", rekao je Zelenski.

Zelenski je takođe kazao da će Ukrajina uvesti sankcije protiv sveštenika koji sarađuju s Rusijom, a njihova imena će biti javno objavljena.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.