Politika

Na poziv URE

Zeleni Evrope u posjeti Crnoj Gori: Podrška za evropsku, ekološku i građansku politiku

Na poziv Građanskog pokreta URA visoka delegacija Zelenih Evrope (European Greens) boravi u trodnevnoj posjeti Crnoj Gori, a juče je tom prilikom održana svečana sjednica Predsjedništva partije.

Zeleni Evrope u posjeti Crnoj Gori: Podrška za evropsku, ekološku i građansku politiku Foto: Twitter
Portal AnalitikaIzvor

Delegaciju čine kopresjedavajući Zelenih Evrope i evropski poslanik Tomas Vajt član predsjedništva Zelenih Evrope i poslanik u danskom parlamentu Rasmus Nort Quivist, generalna sekretarka evropskih zelenih Benedeta de Marte, šefica političkog odjeljenja Vesna Jusup i politička savjetnica u evropskom parlamentu Iris Bos.

Danas je održana prva posjeta lokalnom odboru URA u Kolašinu, od tri planirane posjete Zelenih Evrope. Naime, nakon Kolašina predviđeno je da delegacija posjeti još lokalne odbore u Baru i Danilovgradu.

Prilikom posjete Kolašinu Zeleni Evrope su upoznati sa problemima urbanizacije, otpadnih voda i vodosnadbjevanja ovog grada. Istakli su da je veoma važno da Kolašin kao turistički centar Crne Gore koristi prirodne potencijale na ekološki ispravan način, te da urbanizam ne smije biti ispred očuvanja prirodnih resursa ovog grada.

"Delegacija je ovom prilikom simbolično sadnjom drveća izrazila podršku građanskom pokretu URA u borbi za ekološki i evropski Kolašin. Oni su dodali da njihova pomoć na tom putu neće izostati, kao i da će pružiti punu podršku u riješavanju ekoloških problema koji pogađaju Crnu Goru", saopšteno je iz GP URA,

Ovom prilikom, dogovorena je i studijska posjeta Inzbruku u Austriji, čiji je gradonačelnik iz Zelenih Evrope. Na sastanku je prisustvovao i predsjednik opštine Milan Đukić. Razgovaralo se i o daljoj saradnji u narednom periodu, kao i mogućim studijskim posjetama drugih gradova, koji se susreću sa ekološkim problemima poput onih u Kolašinu.

Portal Analitika

Komentari (8)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
D Drago
01.10.2022. 16:28

Nije ti više zenlena Europa dosta si se krio ,a sad ti je Crvena, Ruska i Belgrade Europa izdajnice

0
0
B BranoBozovic_neregistrovani
01.10.2022. 16:12

Kudravi nemogu ti pomoci zeleni,ti si davno uveo,lisce ti je pozucelo opada slab ti je rod.

2
0
R Renta_kar_neregistrovani
01.10.2022. 16:06

Ovaj poslanik Vajt radi po principu Renta kara. Koliko platiš toliko i muzike. Đoko Orlandić PS Naša' Abazović jednu b...iz EP i vodi ga po CG ka' mečku sa rešetom.

2
0
m montenegrina4ever_neregistrovani
01.10.2022. 14:38

Brzo ces ti u “zebrastu” kudravko!

5
0
N NovakRamov_neregistrovani
01.10.2022. 13:40

Otvorilo se mjesto u zelenilu,bas mu ide od ruke

5
0
J Jocko_neregistrovani
01.10.2022. 12:26

I'ma li ko ovom glodaru da zabrani ulazak u CG?

11
0
D Dino_neregistrovani
01.10.2022. 12:23

Jednom "upalilo", sada ne može.Prokockana šansa od prije dvije, tri godine. URA i Zeleni, isto što i Crna Gora i Ekološka država. Samo za potrebe predizborne kampanje. Pogledajte đe idu u pośetu. Onamo đe misle da imaju najviše šansi. U Kolašin kod Ašanina, u Bar kod "Cerova" i u Danilovgrad kod Pavličića, Pavićevića... Što nijesu pošli kod Suade ili Božene, Milijane i Rađenovića.

11
0
C Cocolo_neregistrovani
01.10.2022. 12:14

Naš bivši premijer je crn a ne zeleni iako se predstavlja kao zeleni.Samo EPP da zavara,kao što je pokušao i ostale ,ali..

10
0