Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Zeković odao poštu ubijenima u BG: Bezbjednost mora postati prioritet koji uključuje nove servise podrške

“Unaprijediti društvenu bezbjednost u cijelom regionu”

Zeković odao poštu ubijenima u BG: Bezbjednost mora postati prioritet koji uključuje nove servise podrške

“Tragedija u Beogradu neminovno svima u regionu nameće pitanja da li se moglo znati što se planira i što možemo svi u društvu uraditi kako bi se spriječili i prevenirali budući slični napadi”, kazao je samostalni odbornik u Skupštini Glavnog grada i član GI „21. maj Aleksandar Saša Zeković.

Zeković odao poštu ubijenima u BG: Bezbjednost mora postati prioritet koji uključuje nove servise podrške Foto: Gradski portal
Portal AnalitikaIzvor

Danas su, kako dodaje, brojne reakcije koje podrazumijevaju i predlaganje uvođenja policajaca u svaku školu. 

“To nije dovoljno adekvatan odgovor a čini se da ukazuje na bježanje od odgovornosti i prebacivanje iste isključivo na organe unutrašnjih poslova. Jasno je da rješenja nijesu jednostavna ali pažnju treba fokusirati na unapređenje profesionalnosti, odgovornosti i blagovemenom prepoznavanju ponašanja i mogućih problema”, poručio je Zeković.

Zekovic

Neophodno je, kaže, da se kreiraju državni i lokalni programi za podršku mladima i za stvaranje sigurnih školskih okruženja. 

“Crna Gora u tom pogledu ima dobra iskustva u saradnji sa međunarodnim partnerima ali je česti problem što brojneuspješne inicijative ostaju neodržive pošto prestane strano finansiranje. To se treba promijeniti. Vlada i lokalne samouprave trebaju podržati prevenciju i zaštita od nasilja i u potpunosti ih prepoznati u svojim budžetima”, naglasio je Zeković.

Ukazuje da bezbjednost mora postati naš prioritet koji uključuje nove servise podrške i pomoći mladima, roditeljima, porodicama, grupama koje sa njima rade, uz konačno inoviranje rada socijalne službe, psihološke podrške i obrazovne mreže.

“Doprinos nacionalnoj bezbjednosti neminovno moraju unaprijediti Uprava policije i naročito Agencija za nacionalnu bezbjednost. Glavni grad Podgorica treba da inicira saradnju sa Beogradom i svim glavnim gradovima u regionu kako bi se osnažila podrška, uz razmjenu iskustava, različitim inicijativama koje doprinose sigurnijem društvu i prevenciji nasilja”, zaključio je Zeković.

On je ispred Ambasade Republike Srbije u Podgorici odao poštovanje ubijenima u Beogradu i položio cvijeće, a u Crkvi Svetog Đorđa zapalio svijeće za stradale i povrijeđene, kao i za njihove familije.


Svijece


Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.