Crna hronika

Zbog vožnje pod dejstvom alkohola i droga: Tokom vikenda u Crnoj Gori uhapšen čak 41 vozač

Pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 130 prekršajnih prijava, izdali 1.028 prekršajnih naloga, privremeno oduzeli 11 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja

Zbog vožnje pod dejstvom alkohola i droga: Tokom vikenda u Crnoj Gori uhapšen čak 41 vozač Foto: Uprava policije
Portal AnalitikaIzvor

Tokom vikenda, od 17. do 20. maja, na crnogorskim putevima evidentirano je 38 saobraćajnih nezgoda, u kojima su tri lica zadobila teške, a 18 lake tjelesne povrede, saopšteno je iz Uprave policije.

U istom periodu, kako navode, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 130 prekršajnih prijava, izdali 1.028 prekršajnih naloga, privremeno oduzeli 11 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja.

Slobode je lišen 41 vozač zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i ostalih težih prekršaja iz oblasti saobraćaja.

„Od toga broja njih 29 je lišeno slobode zbog vožnje pod dejstvom alkohola u organizmu u nedozvoljenoj količini, tri vozača lišena su slobode zbog vožnje pod dejstvom opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci, dok je devet vozača policija lišila slobode zbog počinjenih drugih težih prekršaja iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima“, navode iz UP.

Od ukupnog broja lica lišenih slobode, njih devet je lišeno slobode u Podgorici, šest vozača u Baru i pet u Bijelom Polju.

Portal Analitika