Crna hronika

Prošli sa lakšim i teškim povredama

Zbog tuče završili na sudu: Beranci se obračunavali motornom testerom, kamenjem i drvetom

Osnovni sud u Beranama potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva protiv Beranca S.S.zbog krivičnog djela teška tjelesna povreda, kao i njegovog sugrađanina S.S. zbog krivičnog djela ugrožavanje opasnim oruđem pri tuči i svađi. Njih dvojica se, kao i L.P. iz Berana terete i za krivično djelo nanošenje lake tjelesne povrede.

Zbog tuče završili na sudu: Beranci se obračunavali motornom testerom, kamenjem i drvetom Foto: Vlada Crne Gore
PobjedaIzvor

U optužnici se navodi da je okrivljeni S.S, 19. oktobra, oko 15:40 sati, u selu Šekular, zaseok Tomovići, teško povrijedio S.R.

- S.S. mu je prišao sa leđa i sa drvetom dugim jedan metar udario u predjelu desne polovine zadnje strane grudnog koša, a zatim u predjelu čeono tjemenog dijela glave, nanijevši mu tešku tjelesnu povredu opasnu po život u vidu razderine u čeono-tjemenom predjelu praćenu prelomom čeone, desne tjemene i sitaste kosti lobanje, izlivanje manje količine krvi u prostor iznad tvrde moždanice i stanje kome i krvni podliv u predjelu desne polovine zadnje strane grudnog koša, praćen prelomom desne lopatice - navedeno je u optužnici.

Drugi okrivljeni S.S. se, istog dana i na istom mjestu, pri svađi sa R.R, latio motorne testere i gađao ga njom dok je bježao niz škarpu prema rijeci, okrznuvši ga u predjelu krsno-slabinskog predjela.

Okrivljeni S.S. i S.S. su, istog dana i na istom mjestu, zajedno nanijeli lake tjelesne povrede L.R.gađajući ga kamenom u predjelu lijeve nadlaktice.

Okrivljeni L.R. je uzvratio S.S. gađajući ga kamenom u predjelu lica-usne, nanijevši mu lake tjelesne povrede u vidu razderine jezika i preloma zuba.

Portal Analitika