Društvo

Spasioci iz Mojkovca uskoro stižu do zatrpanog autobusa

Izvor

" Imamo vezu sa putnicima. Imaju još zaliha goriva, ohrabrili smo ih, nema panike. Očekujemo da uskoro dođemo do njih", kazao je Grba.

Viceadmiral Dragan Samardžić kazao da je jedinica vojske Crne Gore krenula od Đurđevića Tare prema Dobrilovini, ali je put zatrpan lavinama i jako je teško prići, tako da očekuju da će do ugroženih putnika prije stići ekipa iz Mojkovca.

Vojska je uputila i ekipu na motornim sankama na put Mojkovac - Kolašin, i ona će pregledati kompletan put da provjeri da nema još zavijanih putnika.

Dejan Medojević predsjednik opštine Mojkovac kazao je danas za RTCG da im je mehanizacija više nego neophodna da bi se probili do ljudi. On je apelovao na sve da pošalju tešku mehanizaciju, jer su ljudi predugo zarobljeni u autobusu. Pada noć, niske su temperature, bojim se da ne ostanu bez goriva, a to može dovesti do nečega što niko ne želi, kazao je Medojević.

Peđa Pupović vozač autobusa koji je od pola osam jutros zarobljen na putu Pljevlja- Mojkovac kazao je da je kombi sada potpuno zatrpan. Jedino što imamo još goriva i to nas spašava. Drugo nememo ništa, ni hrane ni vode. Snijeg još uvijek pada. Kombi je zavijan tako da se večeras sigurno ne može osposobiti za put, kazao je Pupović.

On je ranije danas kazao da u kombiju ima 11 putnika. Kombi je od pola 8 jutros totalno zatrpan, ne možemo da izađemo iz kombija. Među putnicima ima i djece i bolesnika. Oko nas nema ništa, prva kuća je 20 km odavde. Krenuli smo prema njoj, ali nijesmo mogli da idemo kroz snijeg, pa smo se vratili u kombi.

foto: meteo.co.me

Portal Analitika