TV / Film

Korišćena je i vještačka inteligencija

Za potrebe filma Harison Ford podmlađen za čak 44 godine

Američki glumac Harison Ford u novom, ujedno i posljednjem filmu sage, igraće posljednji put legendarnog avanturistuIndijanu Džonsa. Film se zove „Indijana Džons i brojčanik sudbine“, a Ford je za potrebe ovog ostvarenja morao da budepodmlađen za čak 44 godine.

Za potrebe filma Harison Ford podmlađen za čak 44 godine Foto: the telegraph
Portal AnalitikaIzvor

Naime, tokom 25 minuta filma, Ford je digitalno podmlađen kako bi mogao da igra 35-godišnjeg Indijana Džonsa iz vremena prvog dijela sage. Morao je da se pretvara da ima 35 godina i da sve scene radi kao da je 44 godine mlađi, a kasnije mu je lice podmlađeno kako bi odgovaralo vremenu u kojem se scena dešava.

Kako piše Varajeti, ranije je Ford otkrio da je vještačka inteligencija korišćena za snimanje scena podmlađivanja i da je njegovo digitalno lice zapravo uzeto iz arhivskih snimaka dostupnih Lucasfilmu.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.