Crna hronika

AFERA ,,LAŽNI DIPLOMATA“

Zašto su Abazović i ANB dopustili da Simijanović pobjegne iz Crne Gore

Lažni američki diplomata je u ,,audiju“ novosadskih tablica NS 368 HD preko graničnog prelaza Dobrakovo izašao iz Crne Gore, nešto poslije 20 sati u petak. Upravo u vrijeme kada je potpredsjednik Vlade i koordinator svih službi bezbjednosti Dritan Abazović pokušavao da na Javnom servisu objasni vlastite konekcije sa Simijanovićem.

Zašto su Abazović i ANB dopustili da Simijanović pobjegne iz Crne Gore Foto: Pobjeda
PobjedaIzvor

Stevan Simijanović, američko-srpsko-crnogorski državljanin priveden prošle sedmice u Nikšiću pod sumnjom da je koristio falsifikovani diplomatki pasoš SAD, a kojem je GP Ura plaćala smještaj oktobra prošle godine, napustio je teritoriju Crne Gore 12. februara i prešao na teritoriju Srbije, saznaje Pobjeda.

Lažni američki diplomata je u ,,audiju“ novosadskih tablica NS 368 HD preko graničnog prelaza Dobrakovo izašao iz Crne Gore, nešto poslije 20 sati u petak. Zanimljivo: upravo u vrijeme kada je potpredsjednik Vlade i koordinator svih službi bezbjednosti Dritan Abazović pokušavao da na Javnom servisu objasni vlastite konekcije sa Simijanovićem.

Abazović je na RTCG priznao da je, navodno na njegov zahtjev, Agencija za nacionalnu bezbjednost izvršila provjeru podataka o Simijanoviću i utvrdila da ,,nije riječ o osobi koja je čista“. Ali je propustio da odgonetne enigmu: kako to da se Simijanović šetao Podgoricom nekoliko dana od hapšenja?

Portal Analitika