Crna hronika

Obaviještena policija

Zaplijenjena bespravno posječena građa na Jelovici: Uhvaćen i šumar, kamionom prevozio drva

Iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima navode da je slučaj prijavljen policiji.

Zaplijenjena bespravno posječena građa na Jelovici: Uhvaćen i šumar, kamionom prevozio drva Foto: Uprava za gazdovanje šumama i lovištima Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Službenici Uprave za gazdovanje šumama i lovištima jutros su, kako je saopšteno, uspješno izvršili zaplijenu bespravno posječene građe u odjeljenju 12, Gazdinska jedinica „Jelovica“ u opštini Berane i uz koordinaciju VD direktora Uprave Miloša Rajkovića zaplijenjenu građu prebacili na sigurnu lokaciju.

"Ono što je posebno značajno naglasiti jeste činjenica da je ovom prilikom, na drugoj lokaciji, zahvaljujući tajno postavljenim kamerama u šumi, otkrivena dva kamiona i zaposleni Uprave za gazdovanje šumama i lovištima, čuvar šuma, koji je sopstvenim kamionom prevozio određenu građu", navode iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima. 

Ovaj slučaj je, ističu, odmah prijavljen Upravi policije sa kojima se trenutno vrši utvrđivanje činjenica i prikupljaju dokazi.

"U narednim danima sigurno će biti i adekvatno procesuiran i sankcionisan zbog nezakontog postupanja", navode u saopštenju. 

VD direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima, gospodin Miloš Rajković poručio je da neće dozvoliti da se bilo ko igra sa državnim institucijama, a samim tim i da sprovodi bezakonje.

"Niko neće biti aboliran od odgovornosti, zato u narednim danima još aktivnije nastavljamo našu uspješnu borbu protiv bespravnih aktivnosti, a zahvaljujući tajno postavljenim kamerama imaćemo uvid u sve bespravne radnje koje se sprovode u šumama", navode iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima. 

Portal Analitika