TV / Film

Zaljubljeni Betmen: Bez supruge ne bih mogao ništa

Izvor

I film i sam Batman imaju mračnu stranu, smatra Kristijan Bejl, introspektivni glavni glumac koji se tokom proteklih desetak godina, glumeći čovjeka šišmiša u sva tri filma reditelja Kristofera Nolana, potpuno unio u svoj lik.

No, i on sam kao da se neprestano bori s vlastitim demonima - svojom eksplozivnom naravi, složenim odnosom prema roditeljima, kolegama i obožavateljima. Poznat je njegov bjesomučan napad na snimatelja koji je nepažnjom ušetao na set dok je Bejl snimao scenu u filmu "Terminator: Salvation".

Nelagodan dojam o Bejlu kao živčanom, agresivnom tipu, ostavila je i svađa s majkom i sestrom Šeron u hotelu „Dorchester” 2008. u Londonu, na premijeri drugog filma trilogije o Betmanu.

Ovih dana, neposredno pred premijeru "Povratka Tamnog viteza", dodatno ga je ocrnio i njegov bivši agent Harison Čeung koji je upravo objavio skandaloznu knjigu o Bejlu. U knjizi se otkriva kako je Bejl bolesno ljubomoran na Leonarda DiKaprija koji mu je preoteo priželjkivane uloge u mnogim filmovima.

Sa suprugom Sibi Blažić, bivšom manekenkom bosanskih korijena, Bejl se upoznao na roštilju kod glumice Vinone Rajder kojoj je Sibi bila lična pomoćnica.

Vjenčali su se šest godina kasnije, 2000. u Las Vegasu, bez ikakvih priprema i planiranja, a 2005. rodila im se kćerkica Emilin.

- Volim da izgovaram riječi "moja žena". Neki dan sam natjerao tipa da joj se izvini jer je bio nepristojan. Kad sam mu rekao "izvini se mojoj ženi", nisam mogao da prestanem da se smijem, tako mi je to bilo lijepo izgovoriti - izjavio je jednom Bejl koji je rekao da kod Sibi najviše voli što je odlučna, tvrdoglava, vatrena žena i da mu je to jako seksi, piše Jutarnji list.

- Mislim da nikad ne bih postigao sve što jesam da nije bilo nje - priznaje Kristijan Bejl.

foto: global-report.com

Portal Analitika