“Zajedno gradimo Kolašin”: Lokalna uprava i komunalno preduzeće da obezbijede saobraćajnice i trotoare za bezbjedno kretanje građana

Snijeg u novembru u Kolašinu, koji najavljuju metereolozi već tri dana, očigledno je iznenadio lokalnu upravu, što se može zaključiti po stanju saobraćajnica i debelom sloju leda koji prekriva ulice i trotoare, saopštio je klub odbornika "Zajedno gradimo Kolašin". 

“Zajedno gradimo Kolašin”: Lokalna uprava i komunalno preduzeće da obezbijede saobraćajnice i trotoare za bezbjedno kretanje građana Foto: DPS
Portal AnalitikaIzvor

"Da li lokalno komunalno preduzeće štedi so za nasipanje ulica, pa vidimo samo po zrno ponegdje ili se radi o neradu i neažurnosti najbolje će procijeniti sami građani koji su prinuđeni da se po ledu na temperaturi ispod nule kreću našim gradom", kažu u saopštenju. 

Apeluju na lokalnu upravu i komunalno preduzeće da ulože dodatne napore i obezbijede saobraćajnice i trotoare za bezbjedno kretanje da ne bi došlo do povrjeđivanja građana.

"A sa druge strane eventualne povrede i šteta koja nastupi zbog klizavog kolovoza i trotoara na kraju doći na naplatu građanima Kolašina", zaključuju u saopštenju. 

Portal Analitika