Region

Zagreb: Naručio kokain iz Kolumbije, došao mu poštom u stolnjacima

Zagrebačka policija objavila je saopštenje o kokainu kojeg su pronašli u stolnjacima. 

Zagreb: Naručio kokain iz Kolumbije, došao mu poštom u stolnjacima Foto: Policijska uprava Zagreba
Portal AnalitikaIzvor

"Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom i 42-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela „neovlaštena proizvodnja i promet drogama“", navodi policija.

Naime, sumnja se da je 43-godišnjak od tačno neutvrđenih osoba i na neutvrđen način na području Kolumbije kupio veću količinu droge kokain koja je potom skrivena u vidu otopine kokaina i natopljena u platnene stolnjake. 

Tako skrivena droga u dvije paketne pošiljke je prokrijumčarena na područje Republike Hrvatske putem redovne usluge kurirske službe, nakon čega ju je u četvrtak, 4. novembra, 43-godišnjak u Zagrebu, Gundulićevoj ulici preuzeo.

Policijski službenici su svoju sumnju potvrdili pretragom navedenih paketnih pošiljaka u kojima je pronađeno ukupno 26 komada platnenih stolnjaka natopljenih otopinom droge kokain.

"Potom, provedenim daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su osumnjičeni 43-godišnjak i 42-godišnjakinja protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zloupotrebe droga s ciljem preprodaje, nabavljali smolu konoplje tipa droga i drogu kokain te istu vagali, prepakovali, miješali s punilima radi povećanja mase i istu skrivali u stanu u Zagrebu, Ulici Haulikova, a sve s ciljem proizvodnje i preprodaje droge", piše policija.

61a8ac90-a01d-4f72-86f2-eb19b2b95112

"Takođe, osumnjičeni su upotrebom uređaja za emitovanje svjetlosti stvorili uslove za vještački uzgoj bilja u kojima su sadili konoplje tipa droga te istu sušili, vagali i u konačnici preprodavali", dodaje se u saopštenju.

"Saznanja iz kriminalističkog istraživanja policijski službenici su potvrdili zaticanjem 43-godišnjaka u neovlaštenom posjedu 0,5 grama droge kokain i 4,8 grama smole konoplje tipa droga, kao i daljom provedenom pretragom stana u Haulikovoj ulici u kojoj je pronađen improvizovanu laboratoriju s vjaštački stvorenim uslovima za uzgoj bilja", dodaje se.

Portal Analitika