Politika

Vicepremijer razgovarao sa ambasadorom Francuske

Ibrahimović-Timonije: Zabrinjavaju vanustavna rješenja i polarizacija društva

Potpredsjednik Vlade Crne Gore za regionalni razvoj i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović razgovarao je danas sa Nj.E. Kristijanom Timonijem, ambasadorom Republike Francuske u Crnoj Gori.

Ibrahimović-Timonije: Zabrinjavaju vanustavna rješenja i polarizacija društva Foto: Vlada Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

„Najprije želim da čestitam na uspješno sprovedenim lokalnim izborima, uspješnim u smislu da je kompletan izborni proces i sama kampanja prošla bez većih problema, čime je crnogorsko društvo pokazalo određenu dozu političke zrelosti“ saopštio je ambasador Timonije na početku razgovora.

Bez obzira na male korake naprijed u realizaciji ovih izbora, zabrinjava trenutna politička realnost, polarizacija društva, vaninstitucionalna djelovanja, ali i vanustavna rješenja koja se zagovaraju od strane nosilaca vlasti, ali i političkih partija, složili su se Ibrahimović i Timonije.

Sagovornici su se takođe osvrnuli na posljednji izvještaj EKo napretku Crne Gore na putu EU integracija i sa žaljenjem konstatovali da je bilo puno prostora za napredak, ali da je u određenoj mjeri propuštena šansa za bolju ocjenu rada crnogorske vlasti.

„Naše podneblje je poznato po uvijek aktuelnim političkim dešavanjima i previranjima, ali u ovom za Crnu Goru, politički veoma teškom idelikatnom trenutku dobro je znati da je pažnja međunarodne zajednice usmjerena ka iznalaženju modela izlaska izkrize koju našadržava proživljava.Upravo podrška evroatlantskih partnera čini poziciju naše zemlje stabilnom i vjerujem da će snažne poruke koje su poslate sa Samita u Berlinu doprinijeti vraćanju Crne Gore na evroatlantski put, koji većina građana želi i podržava“, poručio je Ibrahimović i dodao da političku zrelost sada moraju pokažu svi akteri političke scene i da je neophodno donijeti državničke odluke i povući teške poteze, ali za dobrobit svih građana Crne Gore.

Današnji sastanak je bio i prilika da se razgovor povede i o važnim ekonomskim temama, pa je bilo riječi i o budućim planovima crnogorske vlade kada je u pitanju nastavak aktivnosti koje se odnose na modernizaciju crnogorskih vazdušnih luka. 

Zajednički stav je da je potrebno djelovati brzo, jer je Crna Gora uprkos izazovima sa kojima se suočava u političkom smislu još uvijek u određenoj mjeri privlačna investiciona destinacija i da se prilike za dalji razvoj saobraćajneinfrastrukture kao podrške turističkoj privredi ne smiju propuštati.

Portal Analitika