Fudbal

Odluka Disciplinske komisije FSCG

Zabrana za stadion Petrovca, Kažanegra četiri mjeseca neće moći da obavlja funkciju u klubu

Zvaničniku Petrovca, Mladenu Kažanegri izrečena je disciplinska mjera zabrana obavljanja funkcija od četiri mjeseca zbog fizičkog napada na zvaničnika Jezera, Radosava Builića, nakon što ga je rukom uhvatio za vilicu, a potom odgurnuo na utakmici protekle subote

Zabrana za stadion Petrovca, Kažanegra četiri mjeseca neće moći da obavlja funkciju u klubu Foto: UGC
Portal AnalitikaIzvor

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) donijela je odluku o pokretanju disciplinskog postupka protiv FK Petrovac zbog slabe organizacije i nereda, kao i zbog vrijeđanja igrača i zvaničnika FK Jezero po osnovu nacionalne, vjerske i etničke pripadnosti od strane navijača na utakmici 14. kola Meridianbet 1. CFL.

Komisija je zabranila odigravanja prvenstvenih utakmica na stadionu „Mitar Mićo Goliš“ u Petrovcu do donošenja konačne Odluke Disciplinske komisije FSCG.

Zvaničniku Petrovca, Mladenu Kažanegri izrečena je disciplinska mjera zabrane obavljanja funkcije od četiri mjeseca zbog fizičkog napada na zvaničnika Jezera Radosava Bulića nakon što ga je rukom uhvatio za vilicu, a potom odgurnuo na utakmici protekle subote.

Kažanegra, prema odluci, nema pravo obavljanja funkcija sve dok disciplinska mjera traje.

"Shodno članu 29 stav 3 Disciplinskog pravilnika FSCG, zabrana obavljanja funkcija obuhvata zabrana ulaska u svlačionicu i pristup klupi za rezervne igrače i zabrana ulaska u prostorije Udruženja klubova FSCG Jug i FSCG. FK „Petrovac“ odgovoran je za sprovođenje izrečene disciplinske mjere zabrana obavljanja funkcija, a shodno članu 29 stav 6 Disciplinskog pravilnika FSCG. Žalba ne zadržava sprovođenje izrečene disciplinske mjere zabrana obavljanja funkcija", navodi se u odluci.

Takođe, Buliću je izrečeno upozorenje i to zbog nesportskog ponašanja prema gledaocima na meču protiv Jezera.

 

Četničke pjesme uoči utakmice Petrovac- Jezero: Sa tribina se skandiralo ''ajmo Srbi j.... Turke''
37
Četničke pjesme uoči utakmice Petrovac- Jezero: Sa tribina…
31.10.2022 16:11

 

Portal Analitika