Društvo

Žabljak: Polomljen mobilijar na igralištu

Na Žabljaku je došlo do lomljenja mobilijara na dječjem igralištu u centru tog grada, usljed čega su građani zabrinuti, saopštili su iz organizacije Antifašisti Žabljaka.

Žabljak: Polomljen mobilijar na igralištu Foto: PA
Portal AnalitikaIzvor

Oni navode kako je broj policajaca na Žabljaku najniži u proteklih 40 godina, te se pitaju da li je to dovoljno da se kvalitetno organizuje 24-časovno pokrivanjee te opštine.

"Kakvo je stanje bezbjednosti saobraćaja, ne prateći samo suvoparne statisticke podatke ,već da li je stanje na terenu po pitanju poštovanja saobraćajnih propisa od strane svih učesnika u saobraćaju na nivou koji iziskuje vrijeme u kojem živimo (kontrola registracije pmw ,da li neodređen broj maloletnika upravlja pmw posebno u prigradskim i seoskim naseljima i da li se pojačano kontrolišu teretna vozila kao i radne mašine). Dalje pitamo ,kakvo je stanje po pitanju prevencije i represivnog djelovanja kada je u pitanju problem narkomanije ,i da li se može pohvalno govoriti o rezultatima kada je u pitanju suzbijanje ulične prodaje narkotika ili je po tom pitanju sve u najboljem redu? Sledeće pitanje je ,kakvo je stanje Javnog reda i mira ,obzirom da se često čuje po gradskim kafanama tokom dana ,kako često u večernjim satima dodje do povremenih fizickih sukoba koji se ne procesuiraju iz razloga sto i vlasnici Ugostiteljskih objekata ne žele da prijave takve događaje iako je zakon jasan i oni su to dužni", navode oni.

Iz te organizacije od opštine traže da se obrati Vladi kako bi se krenulo sa rješavanjem problema bezbjednosti.

Portal Analitika