Crna hronika

Policajci obavili razgovor sa ocem maloljetnika

Žabljak: Maloljetnik procesuiran zbog objave kojom je podržao masakr u Beogradu

Službenici policije Žabljak procesuirali sumaloljetnu osobu koja je preko društvenih mreža izrazila podršku dječaku(13)koji je prije pardana u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beograduubio osam svojih vršnjaka i čuvara škole Dragana Vlahovića, a ranio sedam osoba, saznaje portal Dan. Nadležni tužilac je naveo da nema elemenata krivičnog djela.

Žabljak: Maloljetnik procesuiran zbog objave kojom je podržao masakr u Beogradu Foto: dan
Dan Izvor

"Službenici Stanice policije Žabljak su odmah nakon saznanja za komentar maloljetne muške osobe, učenika srednje mješovite škole na Žabljaku, koji je objavio na jednoj društvenoj mreži, a koji se odnosio na izraz podrške događaju u školi u Beogradu, preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti. Odmah je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima koji se izjasnio da se u navedenim radnjama ne stiču elementi bića krivičnog djela za koje se gonjene preduzima po službenoj dužnosti, te naložio da se o svemu obavijesti uprava škole i nadležni Centar za socijalni rad", naveli su iz Uprave policije u odgovoru za portal Dan.

Žabljačka policija je obavijestila direktoricu srednje škole i Centar za socijalni rad o navedenom događaju.

Takođe, policijski službenici su u službenim prostorijama obavili razgovor sa ocem maloljetnika na okolnosti ovog događaja.

"Respekt, raumijem malog, isto sam htio i ja da uradim ali sva sreća nisam imao nikakav pristup oružju", navodi su komentara koje je postavila maloljetna muška osoba, srednjoškolac.

Ispod spornog komentara korisnici društvene mreže napisali su osuđujuće komentare.

Portal Analitika