Crna hronika

Za vikend zbog saobraćajnih prekršaja sankcionisano 805 vozača

I pored pojačanog prisustva saobraćajne policije na putnim pravcima, preventivnih aktivnosti, kao i pojačanih kontrola učesnika u saobraćaju evidentno je da jedan broj vozača i dalje ne poštuje saobraćajne propise čineći nejteže prekršaje - saopšteno je iz Uprave policije.

Za vikend zbog saobraćajnih prekršaja sankcionisano 805 vozača Foto: Portal Analitika
Portal AnalitikaIzvor

''Zbog počinjenih prekršaja u danima vikenda sankcionisano je 805 vozača.

Shodno Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima i Zakonu o prekršajima čak 23 vozač su isključena iz saobraćaja, lišena slobode i privedena nadležnim sudovima na dalji postupak i odlučivanje.

Radi se o počiniocima najtežih saobraćajnih prekrašaja kao što su prekoračenje dozvoljene brzine, preticanje kolone vozila, preticanje na „punoj" liniji, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola'', navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, još jednom apeluju na vozače, da odgovornim ponašanjem u saobraćaju, doprinesu ličnoj, bezbjednosti svojih saputnika, ali i ostalih učesnika u saobraćaju.

''Službenici saobraćajne policije i u narednom periodu nastojati da kroz pojačano prisustvo preventivnim ali i represivnim aktivnostima, doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama'', zaključuje se u saopštenju.


Portal Analitika