Portal Analitika
 • Politika
 • Društvo
 • Abiznis
 • Sport
 • Kolaž
 • Region / Svijet
 • Kultura
 • Kolumne
 • Nauka / Tehnologija
 • Savremena karijatida
 • Ostalo
Crna hronika

Suđenje završeno, presuda 14. decembra

Za svirepo ubistvo žene u barskom naselju Sokolana tužilaštvo traži kaznu zatvora od 40 godina

Završeno je suđenje za surovo ubistvo Zumrite Nerde iz Bara, koja je u januaru prošle godine preminula od posljedica teškog fizičkog nasilja. Njen nevjenčani suprug Dalibor Nikolić priznao je da je pokojnicu fizički zlostavljao, ali tvrdi da nije namjeravao da je ubije. Tužilaštvo traži maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina za Nikolića, a njegova odbrana predlaže blažu kaznu.

Naselje Sokolana gdje se dogodila tragedija Foto: Primorski
Naselje Sokolana gdje se dogodila tragedija
Primorski portalIzvor

U Višem sudu u Podgorici presuda će biti izrečena 12. decembra.

Dalibor Nikolić se optužnicom Višeg državnog tužilaštva u Podgorici tereti za svirepo ubistvotrudne nevjenčane supruge Zumrite Nerde (27) u barskom naselju Sokolana.

Nikolić je tokom 15. i 16. januara prošle godine osam sati tukao svoju nevjenčanu suprugu. On je od 22 satado šest sati narednog dana tukao trudnu suprugu nakon svađe dok se troje njihove maloljetne djece (od 10, osam i četiri godine) nalazilo u porodičnoj kući.

Poslije osam sati batinjanja Zumrita je ležala u krevetu i nije se odazvala na nekoliko poziva Nikolića da im skuva kafu. U nekom trenutku je ipak došla do kuhinje i ponudila da ipak ona skuva kafu što je razbjesnilo Nikolića. Nakon što se nije sklonila, kako joj je rekao, Nikolić je suprugu udario pesnicom u dio lica ispod desnog oka. Zimrita je od ovog udarca izgubila svijest usljed izliva krvi u mozak i pala na tlo.

“Došlo do posljedičnog naglog prekomjernog savijanja glave unazad i kidanja mostnih vena, a potom nakupljanja krvi u prostor između tvrde i meke moždane ovojnice i pritiska izlivenom krvlju na mozak”, precizirano je u optužnici.

Nerda je od posledica prebijanja podlegla povredama 22. januara u Kliničkom centru Crne Gore. U optužnici se navodi da je Nerda primila više desetina udaraca pesnicama i improvizovanom bejzbol palicom, a ljekari su joj u bolnici konstatovali pet teških tjelesnih povreda i 11 lakših, među kojima su i prelomi kostiju na rukama i na nozi.

“Oštećena je sve vrijeme trpjela fizičke i duševne bolove jakog intenziteta i dužeg trajanja” piše u optužnici.

Dalibora Nikolića (33) iz Bosne i Hercegovine sa boravkom u Baru, uhapsila je policija na graničnom prelazu Dobrakovo 17. januara, dan nakon što je ostavio pretučenu ženu u besvjesnom stanju i troje maloljetne djece ispred Opšte bolnice u Baru. 

Zumrita Nerde iz Bara imala je samo 27 godina. trašno je što je Nerda doživjela sudbinu svoje majke koju je prije desetak godina usmrtio Zumritin otac. 

Nakon te tragedije ostalo je sedmoro djece. Jedno od njih je bila Zumrita koja je maloljetna postala majka. Troje maloljetne Zimritine djece, nakon tragedije, smješteni su kod sestre od tetke.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
K Karadag
21.11.2023. 09:02

za ovo treba izreci smrtnu kaznu a ne zatvor.Tom junaku iz BiH treba prije smrtne kazne prvo vratiti te batine petostruko.Sramota ko sve zivi medju nama.

12
0