Ostalo

Za svaku medalju ruskim olimpijcima po Audi

Izvor

Čak 129 ruskih sportista osvojilo je medalju na Igrama bilo u pojedinačnom, ili u timskom sportu. To znači da je svaki od njih kao nagradu za svoj uspjeh dobio Audi, samo je razlika u modelima koja zavisi od sjaja osvojene medalje.

Atletičarka Natalija Antjuh koja se okitila zlatom u trci na 400 metara s preponama, dobila je uz Audi i Orden časti od predsjednika Rusije Vladimira Putina. To je najviši ruski Orden koji jedan "običan" građanin može da dobije.

Putin je je danas pozdravio olimpijske šampione Rusije u Kremlju, kao heroje Londona 2012.

Tim Rusija završio je igre na četvrtom mjestu po osvojenim medaljama, izgubivši treće mjesto, ali Putin je našao riječi da se oraspoloži sportiste, prenijela je Raša Tudej.

- Ako pogledate naš rezultat na Olimpijskim igrama 2008. godine, uzeli smo treće mjesto, ali smo u Londonu osvojili veći broj medalja nego u Pekingu - rekao je Putin - Dakle, ovo je, svakako, poboljšanje. Moramo da postavimo ambiciozne ciljeve, najambicioznije. I tek tada ćemo biti uspješni - dodao je on.

Ruski sportisti su osvojili 24 zlatne, 25 srebrnih i 33 bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Londonu, što je jedno zlato, a deset medalja više nego u Pekingu.

Portal Analitika