Društvo

„Herceg Novi neće dozvoliti zatvaranje Meljina”

Za spas Bolnice: U nedjelju blokada graničnog prelaza Debeli brijeg

Predstavnici lokalne zakonodavne i izvršne vlasti zajedno sa građanima u nedjelju, 6. novembra u 11 časova blokiraće Granični prelaz Debeli brijeg na pola sata, kako bi poslali poruku da Herceg Novi neće dozvoliti zatvaranje Bolnice u Meljinama.


Za spas Bolnice: U nedjelju blokada graničnog prelaza Debeli brijeg Foto: Foto: Vlada Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

"Organizacija protesta sa ciljem blokiranja graničnih prelaza u slučaju da do 31. oktobra ne bude riješeno pitanja PZU „Opšta bolnica Meljine“ jedan je od zaključaka koji su jednoglasno podržani na X redovnoj sjednici Skupštine opštine Herceg Novi, a tiču se opstanka i funkcionisanja ove zdravstvene ustanove. Svi odbornički klubovi u lokalnom parlamentu su se početkom ove sedmice saglasili da organizuju blokadu upozorenja, koja će pokazati spremnost da se ne dozvoli zatvaranje Bolnice", saopšteno je iz kabineta predsjednika Opštine Herecg Novi.

Kako kažu, Opština i Skupština opštine Herceg Novi pozivaju Novljanke i Novljane da dođu u što većem broju, kako bi se svi zajedno zauzeli za opstanak Bolnice i njeno hitno uvođenje u sistem javnog zdravstva.

"Organizovan je besplatan prevoz, a autobusi će polaziti sa tri lokacije: Bijela (Panorama) u 10.15 časova, Zelenika (kod luke) u 10.30 časova i Herceg Novi (glavna autobuska stanica) 10.30 časova. Najavljeno je obraćanje predsjednika Skupštine opštine Herceg Novi Ivana Otovića, predsjednika Opštine Herceg Novi Stevana Katića i u ime radnika Bolnice, predsjednice Sindikata Slavice Drobnjak", navodi se u saopštenju.

Portal Analitika

Komentari (3)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
D Daki_neregistrovani
04.11.2022. 12:37

Tako je, ovaj grad kao da ne postoji , za vladu i drzavu , mislili smo prvo da je Milo kriv ,a ovo sve gore i gore

1
1
b bidon_neregistrovani
04.11.2022. 15:31

@Daki_neregistrovani Milo kriv?. Kriva je nekultura i srozavanje civilizacijskog nivoa Herceg Novoga, bolje je Venecija, Turska i pogotovo Austrugarska drzala grad. Tragovi proslih civilizacija gotovo su i nestali, devastirani, recimo Spanjola, raspucana Kanli Kula, Citadela survana u moru. Ne vodi se briga o kulturnoj ostavstini, grad je za turisticke ture tranzitno mjesto, dok je znatno manji Perast turisticka metropola za Herceg Novi. Bolnica je ojadjena, prije cetri godine kad je bilo veliko nevrijeme pao je jedan dimljak stoji jos urusen niko se nije sjetio da to sanira, sve skupa sramota.

0
0
k kanta_neregistrovani
04.11.2022. 16:48

@bidon_neregistrovani Zar nije Knezevic bio zlatni sponzor Milov i zar mu nije poklonio bolnicu Meljine ? Viceguverner CBCG ide kod njega sa torbom da mu napuni prara a Ivica Stankovic salje Nena po reket da on i patriotkinja Draginja zderu po HN ? Kad su prekardasili Knezevic emigrirao

0
0