Društvo

Za pomoć Turskoj i Siriji prikupljeno više od 360 hiljada eura

Od početka akcije prikupljanja pomoći za stanovništvo Turske i Sirije, koje je pogođeno katastrofalnim zemljotresom u februaru ove godine, prikupljeno je više od 360 hiljada EUR, saopštili su iz Crvenog krsta (CKCG).

Za pomoć Turskoj i Siriji prikupljeno više od 360 hiljada eura Foto: EPA-EFE/REX/SHUTTERSTOCK
Portal AnalitikaIzvor

Iz te humanitarne organizacije naveli su da sjutra završavaju akciju prikupljanja pomoći za stanovništvo te dvije države.

Iz CKCG podsjetili su da su nakon razornog zemljotresa koji je pogodio Tursku i Siriju 7. februara otvorili žiro račun kod Hipotekarne banke za prikupljanje pomoći stanovništvu tih zemalja, a aktiviran je i SMS broj 15 888 kod telefonskih operatera Telekom, One i M-tel.

„Od početka akcije tim putem je do danas prikupljeno 361.085 EUR, a do sada su sredstva prenešena pogođenim zemljama u dvije tranše, u februaru i aprilu“, navodi se u saopštenju.

Iz CKCG zahvalili su svim građanima, ali i privrednim i drugim subjektima, koji su učestvovali u humanitarnoj akciji.

„Još jednom smo kao društvo pokazali humanost kada je to najpotrebnije“, kaže se u saopštenju.

Iz CKCG su rekli da su za ovu namjenu opredijelili šest hiljada EUR, po tri hiljade EUR za Crveni polumjesec Turske i Crveni polumjesec Sirije.

“Sva preostala prikupljena sredstva će biti uplaćena na žiro račun turskog Crvenog polumjeseca i u apel Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca za Sirijski Crveni polumjesec nakon što bude realizovana naplata poslatih SMS poruka“, kaže se u saopštenju.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.