Podgorica

Podrška Rendžerskoj službi

Za očuvanu Goricu: Postani volonter Agencije za upravljanje zaštićenim područjima Podgorice

Agencija za upravljanje zaštićenim područjima Podgorice u saradnji sa Parkovima Dinarida, a u okviru projekta “Za očuvanu Goricu” kojijepodržan kroz programReLOaD2, pozvala je sve zainteresovane da se prijave kao volonteri u Agenciji za upravljanje zaštićenim područjima. 

Za očuvanu Goricu: Postani volonter Agencije za upravljanje zaštićenim područjima Podgorice Foto: PG Biro
Portal AnalitikaIzvor

“Cilj ovog pozivaje formiranje baze volontera koja bi pomogla Agenciji za upravljanje zaštićenim područjima Podgorice u sprovođenju zaštite i nadzora u područjima kojim upravlja. Volonteri bi prvenstvenopružali podršku – pomoć Rendžerskoj službi u sprovođenju neophodnih mjera i aktivnostikako bi osigurali adekvatnu zaštitu u zaštićenim područjima na teritoriji glavnog grada”, navodi se u pozivu.
 Aktivnostiu kojima bi volonteri bili uključeni odnose se na jačanje kapaciteta volontera(obuke u sprovođenju nadzora u zaštićenim područjima, obuke o korišćenju protivpožarne opreme), istraživačke aktivnosti– (odnose se na aktivnosti monitoringa biodiverziteta u zaštićenim područjima Podgorice, prikupljanje podataka na terenu od strane korisnika zaštićenih područja u cilju pripreme Planova upravljanja i sl.),kaoi svakodnevne aktivnostina održavanju zaštićenih područja koje obavlja Rendžerska služba.
 
 Svi zainteresovani građani/građanke mogu da se prijave na način što će ispunitisljedeći formular Prijava za volontiranjei poslati na: info@auzp.me iinfo@parksdinarides.com, sa naznakom Prijava za volontiranje. Rok za prijavu je 15.11.2022 godine.

Portal Analitika