Kultura
  • Portal Analitika/
  • Kultura /
  • Za kraj ciklusa Artist in residence u One&Only Portonovi: Lirska fantastika na platnima Mila Šaule

Za kraj ciklusa Artist in residence u One&Only Portonovi: Lirska fantastika na platnima Mila Šaule

U One&Only Portonovi u Herceg Novom otvorena je posljednja izložba u okviru ciklusa “Artist in Residence”, u saradnji sa renomiranom podgoričkom galerijom Pizana.

Za kraj ciklusa Artist in residence u One&Only Portonovi: Lirska fantastika na platnima Mila Šaule Foto: Portonovi
Portal AnalitikaIzvor

Uz pjenušavo vino u One&Only lobiju, posjetioci i gosti hotela moći će da do 1. oktobra uživaju u samostalnoj izložbi djela umjetnika Mila Šaule.

Šaula iza sebe ima umjetničku karijeru koja traje već više od dvadeset godina, a na svjetskoj umjetničkoj sceni pozicionirao se nizom uspješnih samostalnih izložbi u Beogradu, Parizu, Lionu, Hamburgu, Berlinu i Njujorku. 

Šaulino stvaralaštvo odlikuje eklektičan umjetnički izraz, koje objedinjuje elemente magičnog realizma, nadrealizma, južnjačke gotike i noir-a, a njegova platna, prema riječima istoričarke umjetnosti Aleksandre Lazar, “provociraju slučajnost, prepoznajući obrise i relacije sa namjerom da uhvate unutrašnji život neobičnih susreta i spojeva”.

One&Only Portonovi je već duži niz godina posvećen afirmaciji crnogorske i regionalne umjetnosti, što je jedna od temeljnih vrijednosti njegovog poslovanja.

Projekat “Artist in Residence”, koji One&Only Portonovi organizuje u saradnji sa renomiranom galerijom Pizana iz Podgorice, otvara prostor umjetnicima da upoznaju publiku sa svojim stvaralaštvom. Koncept ovih izložbi podrazumijeva da umjetnik stvara u One&Only ambijentu, što predstavlja jedinstvenu priliku za interakciju i otvoreni dijalog između umjetnika i publike.

“Izuzetno smo ponosni na još jedan ciklus “Artist in Residence” izložbi, koje smo organizovali u saradnji sa luksuznim rizortom One&Only Portonovi, a izložba Mila Šaule kojom zatvaramo ovogodišnju sezonu predstavlja još jednu priliku da kroz interakciju umjetnika i publike pomjerimo granice umjetnosti”, kazala je Ljiljana Milošević, direktorica galerije Pizana.

Kako je društveno odgovorno poslovanje jedan od ključnih principa filozofije One&Only hotela, na kraju interaktivne izložbe biće organizovana licitacija jednog umjetničkog djela, koje će biti prodato tihom aukcijom, a sva prikupljena novčana sredstva biće donirana u dobrotvorne svrhe.

Izložba će biti otvorena za javnost do 1. oktobra, u rizortu One&Only Portonovi.


Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.