Muzika

Koncert će se održati u subotu na Pjaci Sv. Luke

“Wonderful world“: Sopranistkinja Milica Raičević nakon 17 godina staje pred kotorsku publiku

Koncert sopranistkinje Milice Raičević pod simboličnim nazivom „Wonderful world“ održaće se u subotu, 23. septembra, na Pjaci Sv. Luke u Kotoru, sa početkom u 20.30 sati.

“Wonderful world“: Sopranistkinja Milica Raičević nakon 17 godina staje pred kotorsku publiku Foto: Aleksandar Jaredić
Portal AnalitikaIzvor

Oda životu i ljubavi, kao nit koja se provlači kroz cjelokupni program, na kojem će publika biti u prilici da čuje upravo Amstrongov evergrin „Wonderful world“, ali i romantične šansone, kancone, muzičke teme iz kultnih filmova, žanrovski Milicu izmješta iz zone komfora, kao vječitog zaljubljenika i promotera klasičnih melodija. 

Zanimljivo je i da će se Raičević ponovo susresti sa kotorskom publikom, poslije punih 17 godina, u gradu gdje je pobjeđivala prve treme od nastupa, kao đak ŠOSMO Vida Matjan.

Ovom prilikom nastupiće u pratnji trija, pijaniste Davora Novaka, violončeliste Milana Ninkovića i violinistkinje Marije Đuranović.

“Ovaj koncert mi je itekako važan i nosi posebnu emociju, jer se poslije toliko godina vraćam tamo odakle je ljubav prema klasici počela da pusta ozbiljno korijenje. Trio, sa kojim ću nastupiti prepoznao je i osjetio koja je poruka "Wonderful World"- a i sa nestrpljenjem čekamo subotu da muziciramo i uživamo svi zajedno”. 

Raičević je završila master studije na Sveučilistu u Splitu na odsjeku koncertno- operskog izvođenja u klasi prof. Nelli Manuilenko. 

Kao saradnik u operskom ansamblu HNK Split, pojavljivala se u brojnim operama, sa manjim i većim ulogama, što joj donijelo neprocjenjivo iskustvo i rad sa prestižnim dirigentima i režiserima.

Saradnja sa kolegama iz struke omogućila joj je da ima nastupe u Italiji, Hrvatskoj, Bosni, Makedoniji, Srbiji, Sloveniji iFrancuskoj.

Milica je je bila i crnogorska predstavnica na Medjunarodnom festivalu klasične muzike "Green Music Festival" - Umbria čak tri puta, a osnivačica je i muzičkog kutka za djecu i mlade „La Scala“ koji je prepoznat po jedinstvenim kreativnim radionicama, čijim ih programom, kroz igru i zabavu uvodi u svijet muzike.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.