Kultura
  • Portal Analitika/
  • Kultura /
  • Wild Beauty Art: U fokusu su zvukovi inspirisani kulturnim nasljeđem, na otvaranju Amira Medunjanin

Šesti festival na Žabljaku 6. jula do 11. avgusta

Wild Beauty Art: U fokusu su zvukovi inspirisani kulturnim nasljeđem, na otvaranju Amira Medunjanin

Lokacije netaknute prirode Durmitora oživjeće uz sadržaje različitih vrsta umjetnosti, od muzike i plesa, preko glume do piktograma, ali i različite stilove u okviru jedne vrste umjetnosti

Wild Beauty Art: U fokusu su zvukovi inspirisani kulturnim nasljeđem, na otvaranju Amira Medunjanin Foto: Barski ljetopis/Adnan Doa Alomerović
Portal AnalitikaIzvor

Šesti festival Wild Beauty Art održava se od 6. jula do 11. avgusta na Žabljaku.

Novina u programu ovogodišnjeg izdanja festivala Wild Beauty Artjeste serija programa koja se oslanja na etno nasljeđe, kako domaće tako i etno nasljeđe drugih kultura. U sklopu segmenta pod nazivom Ethno flavors planirana su raznovrsna dešavanja. 

Otvaranje Festivala obilježiće nastup Amire Medunjanin, koncert će se održati 6. jula u 18 časova na Macan poljani, koja će poslužiti kao glavna festivalska scena ove godine. 

Neki od događaja koji će biti realizovani na toj lokaciji i u isto vrijeme, a dio su novog segmenta, su tango veče 24. jula u saradnji sa Summer Tango Campom iz Kolašina, flamenko veče na kojem će nastupi Alba Karmona i Hesus Gerera, 30. jula, zatim Neda Nikolić kvartet 7. avgusta na koncertu pod nazivom Ej, čija frula, kao i ženska vokalna grupa Đude Kulturno-umjetničkog društva „Mijat Mašković“ iz Kolašina, 10. avgusta. 

Pored toga, na Trgu durmitorskih ratnika, 6. avgusta od 20 h, nastupiće Pljevaljski tamburaši, dok će zatvaranje Festivala upotpuniti nastup Kulturno-umjetničkog društva Radoje Dakić-Brko iz Žabljaka na lokaciji Guvno od 18 h.

“Ideja vodilja kroz osmišljavanje i formiranje festivalskog programa nam je bila da pružimo publicibogat i raznovrstan izbor dešavanja. Lokacije netaknute prirode Žabljaka oživjeće uz sadržaje Festivala koji obuhvata različite vrste umjetnosti, od muzike i plesa, preko glume do piktograma, ali i različite stilove u okviru jedne vrste umjetnosti. Tako ćemo u sklopu muzičkog programa imati koncerte klasične muzike, zatim džez i pop muzike, sve do muzike bazirane i inspirisane etno melosima. U sklopu segmenta Ethno Flavors čućemo muziku inspirisanukulturnim nasljeđima Španije i Argentine, a poseban akcenat je stavljen i na promovisanju lokalnih umjetnika i tradicionalnih formi tipičnih za naše područje.”, kazali su iz PR službe Festivala.

Kako navode organizatori festivala Ethno flavors segment podrazumijeva vraćanje korijenima i tradiciji. 

Sa vizijom Crne Gore kao jedinstvenog mjesta gdje se prožimaju divlja priroda i vrhunska umjetnost, Wild Beauty Art ima za cilj da Crnu Goru brendira kroz nesvakidašnje umjetničke projekte visokog kvaliteta. Kroz WBA pruža se aktivan doprinos u pozicioniranju Crne Gore kao turističke destinacije koja nudi kreativne, visoko kvalitetne umjetničke, kulturne i ekološke sadržaje, ne samo na primorju, već i na drugim turističkim lokacijama na sjeveru Crne Gore, na taj način pružajući doprinos i sveukupnom razvoju ovog dijela zemlje. 

Portal Analitika