Svijet

Vulin: Stasali oni koji bi da istrijebe preostale Srbe na Kosovu

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da napad na srsku djecu u školi u Donjoj Brnjici pokazuje da stasava generacija koja bi da istrijebi ono što je preostalo od Srba na Kosovu i Metohiji.

Vulin: Stasali oni koji bi da istrijebe preostale Srbe na Kosovu Foto: Beta
AgencijeIzvor

“Zato što nije kažnjen niko za strijeljanje srpske djece u Goraždevcu, zato što niko nije osuđen za ubistvo dvogodišnjeg Danila Cokića, zato što nije osuđena generacija ubica iz devedesetih, odrasla je nova generacija ubica naslednika terorista takozvane Oslobodilačke vojske Kosova /OVK/", ocijenio je Vulin.

Srećom, dodao je Vulin, ovaj put nijedno srpsko dijete nije ubijeno.

“A šta će se desiti ako u nekom sljedećem napadu ne bude takve sreće? Hoće li nam tada portparol EU tražiti da se obje strane uzdrže”, pita Vulin.

Prema njegovim riječima, EU i KFOR, umjesto što lobiraju za priznanje Kosova i traže od Srbije da prizna teritoriju pod upravom narko klanova, treba da nađu napadače na srpsku djecu, prije nego što neko dijete bude ubijeno, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

“Sva odgovornost je na njima i njihovoj savjesti, ako savjesti imaju”, rekao je Vulin.

U selu Donja Brnjica u opštini Priština za sad dva nepoznata napadača pucala su iz pištolja u školskom dvorištu gdje je bila grupa djece.

Sedmoro mladih srpske nacionalnosti navode da su napadači bili Albanaci.

Portal Analitika