Region

"Kome je prijetnja potreba Srba da budu jedno?"

Vulin: Čvrsto vjerujem u formiranje srpskog sveta, to je proces koji se ne može zaustaviti

Ministar unutrašnjih poslova SrbijeAleksandar Vulinprisustvovao je svečanoj sjednici Skupštine opštine Ribnik u Republici Srpskoj, gdje mu je uručena povelja počasnog građanina za izuzetan doprinos razvoju ove opštine i požrtvovano zalaganje za jedinstvo srpskog naroda.

Vulin: Čvrsto vjerujem u formiranje srpskog sveta, to je proces koji se ne može zaustaviti Foto: Foto: Screenshot
N1Izvor

„Čudno se osjećam što mi dajete ključeve grada koji je i onako moj, što me primate na prelijepu Manjaču čije sam ja dijete, koju nisam zaboravio niti mogu da zaboravim. I ponosan sam kada kao mali čovjek sa velike planine mogu da pomognem, mogu nešto malo da učinim za ovaj kraj, za srpski narod“, kazao je ministar unutrašnjih poslova Vulin, prenosi MUP u saopštenju.

Obraćajući se nakon uručene povelje počasnog građanina opštine Ribnik u Republici Srpskoj, istakao je da je Republika Srpska spoljnopolitički prioritet Srbije dokle god je na njenom čeluAleksandar Vučić.

Vulin je naglasio da čvrsto vjeruje u formiranje “srpskog sveta”, te da je to proces koji se ne može zaustaviti.

„Čvrsto vjerujem u formiranje srpskog sveta, ja znam da ćemo mi biti jedno. Ako su mogli Njemci, poražen narod u Drugom svjetskom ratu da naprave jedinstvenu državu, a što mi Srbi kao pobjednički narod u Drugom svjetskom ratu ne bismo mogli da živimo zajedno. Kome je prijetnja potreba Srba da budu jedno, šta to mene može da odvoji od Republike Srpske, a šta to vas može da odvoji od Srbije? Dok Aleksandar Vučić vodi Srbiju, Republika Srpska će biti čuvana i sačuvana“, kazao je Vulin.

Portal Analitika