Region

"Građani će platiti najveću cijenu pogrešne politike"

Vuletić: Srbiji prijeti izolacija zbog određenih odluka vlasti

Kandidatura Srbije za pristupanje Evropskoj uniji je odavno u opasnosti, što potvrđuje i najnoviji izvještaj NATO-a o Zapadnom Balkanu u kome su istaknuta brojna upozorenja za Srbiju, kazao je Zoran Vuletić,predsjednik Građanskog demokratskog foruma. On je u emisiji “Znam da znaš” na Gradskoj RTV istakao da će građani platiti najveću cijenu loše politike ukoliko dođe i do formalnog prekida puta ka Evropskoj uniji.

Vuletić: Srbiji prijeti izolacija zbog određenih odluka vlasti Foto: Gradski portal
Gradski portalIzvor

Srbija oličena kroz Vučićevu i naprednjačku vlast želi da ostane trajno na evropskom putu, ali da nikada ne stigne do Evropske unije, ističe Vuletić.

“Zloupotrebljava se ta pružena ruka Evrope prema nama i zloupotrebljavaju se u svakom smislu te politike, tako da oni izvlače samo ličnu korist, a ne žele da Srbija ikada dođe do Evropske unije”, kazao je Vuletić.

Uprkos brojnim upozorenjima sa međunarodnih adresa Vuletić ne očekuje da se nešto u Srbiji može promijeniti. Posebno, navodi, brinu stavovi opozicije koja nije spremna na bilo kakvu inicijativu promjena.

“Opozicija u Srbiji šminka parkove, bavi se rio tintom, misleći da će na taj način moći da preokrene i da zameni Vučića, i time dolazimo do zaključka da opozicija, bar ova parlamentarna, najvećim delom, želi da zameni Vučića ali ne želi da promeni njegovu politiku”, objašnjava Vuletić.

Zabrinjava što, kako kaže, zbog određenih odluka vlasti Srbiji prijeti izolacija.

“Mi smo bili već u jednoj izolaciji devedesetih godina. Mislim da nećemo biti izloženi takvoj izolaciji kakvoj smo bili ali je za nas jednak problem i kad budemo potpuno skrajnuti iz svih ekonomskih i privrednih tokova koji nas vezuju za Zapad. Bićemo u jako lošoj poziciji ako izgubimo sva finansijska tržišta”, smatra predsjednik Građanskog demokratskog foruma.

Ukoliko dođe do formalnog prekida evrointegracija, izolacija je neminovna, a građani će platiti najveću cijenu pogrešne politike zaključio je Vuletić.

Portal Analitika

Komentari (3)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
B Brat_neregistrovani
01.12.2022. 12:37

Samo da je ta Srbija sto dalje od nas, pa kako god hoce.....

7
0
E Ena_neregistrovani
01.12.2022. 14:01

@Brat_neregistrovani Dalje će biti jedino ako odeš u Australiju, a inače su susedne države...

0
3
S Sveti_duh_neregistrovani
01.12.2022. 17:12

@Ena_neregistrovani Bio bi koristan jedan Sandžak između nas i Srbije. Najbolje je bilo kad nijesmo bili komšije

4
0