Politika

Vuksanović: Zajedništvo s Hrvatskom je snaga Hrvata u Crnoj Gori

U okviru posjeta Evropskom parlamentu predsjednik Hrvatske građanske inicijative i predstavnik hrvatske nacionalne manjine u Skupštini Crne Gore, Adrijan Vuksanović sastao se sa zastupnicom Sunčanom Glavak. Sagovornici su razmijenili mišljenja oko aktuelnih tema s osvrtom na društveno – političku situaciju u Crnoj Gori, a posebno na stanje u hrvatskoj zajednici.

Vuksanović: Zajedništvo s Hrvatskom je snaga Hrvata u Crnoj Gori Foto: IRF
Portal AnalitikaIzvor

Sunčana Glavak je istakla zadovoljstvo uspjehom Hrvatske građanske inicijative i obnavljanjem parlamentarnog statusa što je važno za vitalnost političkog života Hrvata u Crnoj Gori.

Vuksanović je zahvalio sagovornici na podršci i kazao da je rezultat HGI plod predanog rada, principijelne i konzistentne politike koja funkcije ne stavlja ispred vrijednosti, a jednako tako i snažne potpore Vlade Republike Hrvatske na čelu sa Andrejem Plenkovićem.

Vuksanović je zahvalio zastupnici Glavak na njenom angažmanu kada su Hrvati Crne Gore u pitanju, a što svjedoči i činjenica da je jedna od članica Foruma mladih Hrvatske građanske inicijative stažirala u Evropskom parlamentu, upravo kod zastupnice Sunčane Glavak. Tako se jasno pokazala vrijednost, ali i konkretnost u snažnim relacijama koje Hrvatska građanska inicijativa ima s Republikom Hrvatskom.

Do sada su tri članice Foruma mladih HGI – ja bile na stažiranju u Europskom parlamentu kod hrvatskih zastupnika. Vuksanović je naglasio da uz takvu podršku Republike Hrvatske nacionalna zajednica Hrvata u Crnoj Gori biva jača i stabilnija.

Portal Analitika