Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Vuksanović-Stanković: Podnijećemo krivičnu prijavu protiv Đurović zbog zloupotrebe službenog položaja; Striković: Vrijeme da se razmisli o drugim vidovima borbe

"Krši Ustav kako bi sebi, svom političkom subjektu i Dritanu Abazoviću pribavila korist"

Vuksanović-Stanković: Podnijećemo krivičnu prijavu protiv Đurović zbog zloupotrebe službenog položaja; Striković: Vrijeme da se razmisli o drugim vidovima borbe

Poslanica SDP Draginja Vuksanović-Stanković najavila je da će podnijeti krivičnu prijavu protiv predsjednice Skupštine Danijela Đurović zbog, kako je kazala, zloupotrebe službenog položaja.

Vuksanović-Stanković: Podnijećemo krivičnu prijavu protiv Đurović zbog zloupotrebe službenog položaja; Striković: Vrijeme da se razmisli o drugim vidovima borbe Foto: Mediabiro
Portal AnalitikaIzvor

"Ustav propisuje da Vladi prestaje mandat izglasavanjem nepovjerenja, a da poslovnik propisuje da zahtjev za promjenu sastava vlade premijer može da podnese tokom trajanja mandata", objasnila je Vuksanović-Stanković.

Kako dodaje, iako je predsjednici Skupštine više puta predočeno da ne krši norme Poslovnika, to nije ništa promijenilo.

"Ona je svjesno i sa jasnom namjerom prekršila Ustav i poslovnik kako bi sebi, svom političkom subjektu i Dritanu Abazoviću pribavila korist", kaže Vuksanović-Stanković.

Poslanik SDP Adnan Striković ističe da su u obavezi da realizuju ono što najave.

"Podniijećemo krivične prijave protiv ljudi koji u kontinuitetu krše Ustav, a smatramo da je potrebno podnijeti krivični prijavu i protiv onih koji su pisali izmjene Zakona o predsjedniku. Nijesmo sigurni ko je pisao Zakon, ali se zna ko ga je potpisao", kazao je Striković.

Kako dodaje, plaše se da su institucije u Crnoj Gori u toj mjeri urušene da je institucionalna borba nemoguća.

"Vrijeme je da se razmisli o drugim vidovima borbe, podržaćemo građane bilo da je to na ulici, bilo da je to na društvenim mrežama", poručio je Striković.

Portal Analitika