Protokol

Vuksanović-Stanković nije podržala amandmane DF-a (VIDEO)

Poslanica Socijaldemokratske partije SDP Draginja Vuksanović-Stanković nije na Odboru za zdravstvo, rad i socijalno staranje podržala amandmane Demokratskog frota DF kojima se smanjuje broj godina za obavezno penzionisanje sa 67 na 66, kazali su u toj stranci.

Portal AnalitikaIzvor

U SDP-u navode da je Vuksanović-Stanković i diskusiji na Odboru ukazala na pravnu nemogućnost usaglašavanja Zakona o radu sa Zakonom o PIO.

„O kakvoj političkoj manipulaciji je riječ, govori i činjenica da je Predlagač prihvatio amandman na odboru, samim tim o amandmanu se Odbor ne izjašnjava, već postaje samim tim sastavni dio predloga zakona“, navedeno je u saopštenju SDP-a.

Osnovni razlog izmjena Zakona o radu bilo je, kako pojašnjavaju, povećanje minimalne zarade sa 222 na 250, zbog čega je SDP i podržala zakon, budući da je to bio naše programske politike u proteklih nekoliko godina.

U SDP-u su pozvali predlagače, socijalne partnere i Vladu da hitno započnu dijalog i nađu rješenje kako posljedice ne bi trpjeli građani.

„To bi bio jedini odgovoran odnos Vlade i predlagača da kroz dijalog sa predstavnicima sindikata nađu adekvatno rješenje“, zaključeno je u saopštenju.

Portal Analitika