Politika

Predsjednica SDP-a predlaže

Vuksanović Stanković: Marković da hitno zakaže sastanak sa partijama

Predsjednica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković predložila je premijeru Dušku Markoviću da se u najkraćem roku održe konsultacije predstavnika svih parlamentarnih stranaka kako bi razmijenili mišljenja o socio-ekonomskom i političkom životu u novonastalim okolnostima.

Vuksanović Stanković: Marković da hitno zakaže sastanak sa partijama Foto: Boka news
Izvor

Kako je kazala Vuksanović Stanković u pismu premijeru, obaveza svih političkih subjekata je da pokažu maksimalan stepen društvene odgovornosti i svoje djelovanje prilagode postojećoj situaciji, na način da svaka društvena aktivnost u zemlji, pa i politička, mora biti u funkciji osnovnog cilja – sprječavanja pojave virusa i zaštita zdravlja naših građana.

“Potpuno je jasno da se Crna Gora, kao uostalom i skoro čitava Evropa, nalazi u izvanrednim okolnostima u kojima je apsolutni prioritet zdravlje ljudi, sprječavanje ili ograničavanje posljedica pandemije korona virusa”, napisala je ona.

U ovakvim situacijama, kako je kazala, mora se pokazati maksimalna odgovornost i spremnost da kao politička zajednica i politički subjekti zaborave na sve razlike i budu odgovorni prema svim građanima.

“Crna Gora se može pohvaliti da je u bliskoj prošlosti, kroz odgovornost svojih političkih subjekata, znala da odgovori izazovima koji su iziskivali jedinstvo i stavljanje po strani svih razlika. Zato, očekujem i ovim povodom da svi zajedno damo svoj skroman doprinos zajedničkom cilju, olakšavajući na taj način i sprovođenje mjera propisanih od strane države, koje u ovom trenutku moraju biti apsolutni prioritet svih u Crnoj Gori”, zaključeno je u pismu Markoviću.

Portal Analitika