Politika

Vuković: Rad MPNKS stvar za tužilaštvo; Jelušić: Saslušati više bivših ministara

Nepravilnosti u radu Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, dok je njime rukovodila bivša ministarka Vesna Bratić, ogledaju se, pored ostalog, u tome što nije bilo pisane procedure za obračun i isplatu zarada.

Vuković: Rad MPNKS stvar za tužilaštvo; Jelušić: Saslušati više bivših ministara Foto: Pobjeda/Iva Mandić
GradskiIzvor

Tek u janauru, neposredno pred izglasavanje nepovjerenja Vladi Zdravka Krivokapića, Bratić je donijela internu proceduru za isplatu i obračun plata. U budžetu ministarstva koje je vodila, prema nalazu Državne revizorske institucije, bilo je 219 miliona eura, što je najveći budžet u istoriji nekog crnogorskog ministarstva. Od tog iznosa, pokazala je revizija, oko 170 miliona eura otišlo je na plate.

Aleksandra Vuković (DPS) smatra kako je potrebno sprovesti kontrolno saslušanje.

“Moramo da sprovedemo kontrolno saslušanje gdje će nam ti ljudi jasno kazati gdje je novac građana i građanki. To je stvar za tužilaštvo i ne znam zašto tužilaštvo, poslije duplog negativnog mišljenja za to Ministarstvo, nije odmah reagovalo. Mislim da je to skandal kakav se odavno nije čuo i vidio u Crnoj Gori. Došli su da se navodno bore protiv DPS-a i korupcije, a stvorili su situaciju u kojoj ne znamo koliko se novca trošilo i na šta je taj novac išao”, kazala je članica Odbora za prosvjetu i poslanica DPS-a Aleksandra Vuković.

Sa njom je saglasna i Božena Jelušić, no ona smatra kako treba saslušati više ministara.

“Prije bih rekla kontrolno više bivših ministara, uključujući ne samo aktuelnog, već više bivših ministara. Zbog čega? Crna Gora je imala svoju zlatnu groznicu. Niko tada nije planirao ulaganja u školstvo. Ono nije bilo strateški prioritet. Naprotiv, ono je bilo i ostalo klasičan plijen. Danas sve to dolazi na naplatu”, kazala je ona.

Portal Analitika

Komentari (3)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.