Politika

Pokret "Svi za naš grad" u Zagoriču

Vuković: Pobijedićemo da bismo pokazali da se cijeni rad i pošten i iskren odnos prema ljudima

Večeras je pred više stotina sugrađana, u sjajnoj atmosferi, održana mini konvencija Pokreta „Svi za naš GRAD – dr Ivan Vuković“, namijenjena građanima iz Zagoriča, poručili su iz te koalicije.

Vuković: Pobijedićemo da bismo pokazali da se cijeni rad i pošten i iskren odnos prema ljudima Foto: Pokret "Svi za naš grad"
Portal AnalitikaIzvor

„Put pobjedničke kampanje vodi preko Zagoriča, gdje sam proveo trećinu života, gdje i sad živi moja familija i gdje sam naučio važne lekcije kojih se i danas pridržavam i u poslu i u životu“, istakao je Vuković, naglašavajući da je upravo u Zagoriču naučio dvije stvari kojih se i danas u životu i radu pridržava – da ne pravi razliku među ljudima u odnosu na bilo što, osim na to kakvi su i da je dužnost i obaveza pomoći onima kojima je pomoć potrebna. „Solidarnost i odgovornost prema društvenoj zajednici je ključna. Radili smo upravo tako i u interesu svih, ne pitajući za identitet, političko ili bilo koje drugo opredjeljenje“, istakao je on.

Vuković je naglasio da je, što se Zagoriča tiče, imao i motiv više da da sve od sebe da unaprijedi kvalitet života preko 15.000 ljudi koji žive u ovom dijelu grada.

On je podsjetio da je večeras obišao novi park u Ulici Ludvika Kube, novo mjesto okupljanja, zelenu oazu sa svim sadržajima koji su decenijama nedostajali Zagoriču.

„Na putu do parka prošetao sam Ulicom Ludvika Kube, čiju smo rekonstrukciju prepoznali kao prioritet, budući da povezuje Zagorič i Zlaticu sa centrom grada. Rekonstruisali smo ovu saobraćajnicu u dužini od 1.5 km, prethodno je osvijetlili i sada ona konačno izgleda onako kako očekuju mještani Zagoriča. Radili smo na unašpređenju komunalne infrastrukture, rješavali nasljeđene probleme koji su decenijama opterećivali ljude iz ovog dijela grada. Izgradili preko četri km, nove mreže fekalne kanalizacije i tako na stotine domaćinstava skinuli sa septičkih jama. Uskoro puštamo u rad i bunar B6, kojim trajno rješavamo problem lošeg vodosnabdijevanja u ljetnjim mjesecima u ovom dijelu grada. Unaprijedili smo putnu infrastrukturu, pa je sanirano preko 7 km lokalnih saobraćajnica, a izgrađena realizovali smo i krupne infratsrukturne projekte, kao što je rekonsgtrukcija Ulice Veliše Mugoše. Istovremeno, radili smo i na unapređenju putne infrastrukture u Park šumi Zagorič, pa smo tokom prošle godine asfaltirali skoro četri km puteva, a ove godine smo nastavili sa asfaltiranjem dodatnih 1.700 km. Na taj način, završićemo asfaltiranje svih saobtaćajnica u ovom naselju koji priapdaju Glavnom gradu ili Državi“, istakao je on.

Vuković je podsjetio i na projekte koje Glavni grad nije uspio da realizuje, iako je urađena projektna dokumentacija i opredijeljen novac, ali na čiju će se realizaciju posebno fokusirati u narednom peridou – rekonstrukcija ostatka Ulice Iva Andrića i rekonstruckiju Brskutske ulice, odnosno nekadašnej Ulice Branka Ćopića, koja povezuje opića koja povezuje Zagorič i Zlaticu, a prostire se od groblja do podvožnjaka.

„Nakon što pobijedimo realizovaćemo projekte koji će promijeniti lice Zagoriča – bulevar duž trase II Crnogorskog bataljona, koji povezuje Pipersku ulicu sa Vezirovim mostom i izgradnju višenamjenskog objeka u Ulici IX Crnogorske brigade na površini od 2.660 kvadrata, koji će osim doma zdravlja, imati i druge sadržaje poput banke, pošte, apoteke, pijace mini tržnog centra, fitnes centra, igraonice… Početak realizacije oba projekta može se očekivati u prvoj polovini naredne godine“, istakao je Vuković.

„Važno je da pobijedimo 23. oktobra, da pokažemo da se rad cijeni, da se pošten i iskren odnos prema ljudima vrednuje u ovoj našoj Crnoj Gori“, zaključio je Vuković.

Portal Analitika

Komentari (5)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
s slobodan_neregistrovani
08.10.2022. 06:13

Gospodin,patriota,iznad svega castan covjek,podrrska nego sto

6
0
M Merima__neregistrovani
08.10.2022. 05:06

Bez razmišljanja :Svi za nas grad. 👍👍👍🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

7
0
b biblion_neregistrovani
08.10.2022. 00:55

Pobjeda, nego što. Uostalom, i nemate baš neku konkurenciju. Biće lako i čisto! Moja podrška vazda!

8
0
S SantoSajo
07.10.2022. 23:37

Svakako!

8
0
i ipma__neregistrovani
07.10.2022. 19:21

Svi za nas GRAD,respekt gospodine Vukovicu!!!!👍👏🇲🇪👍👏👍👍👍👍👍👍

22
0