Društvo

Vuković: Ombudsman RTCG izabran suprotno uslovima navedenim u konkursu

"Uslovi iz konkursa su podrazumijvali da kandidati moraju imati VII 1 stepen kvalifikacije i najmanje 10 godina radnog iskustva u audiovizuelnim medijima. Iz biografije Todora Brajkovića se može zaključiti da je on bio sportski novinar u dnevnom listu Dan i da nema potrebnih 10 godina radnog iskustva na televiziji ili radiju", poručio je Vuković

Vuković: Ombudsman RTCG izabran suprotno uslovima navedenim u konkursu Foto: Media centar
Portal AnalitikaIzvor

Juče imenovani Ombudsman RTCG Todor Brajković izabran je suprotno uslovima navedenim u konkursu, istakao je predsjednik Skupštine Media centra Dragoljub Duško Vuković.

"Uslovi iz konkursa su podrazumijvali da kandidati moraju imati VII 1 stepen kvalifikacije i najmanje 10 godina radnog iskustva u audiovizuelnim medijima. Iz biografije Todora Brajkovića se može zaključiti da je on bio sportski novinar u dnevnom listu Dan i da nema potrebnih 10 godina radnog iskustva na televiziji ili radiju", poručio je Vuković.

Kako dodaje, to  je jedna u nizu nezakonitih odluka koje je donijela većina u Savjetu RTCG na čelu sa predsjednikom Veselinom Drljevićem.

"Drugih pet kandidata/kandidatkinja sada mogu pokrenuti upravni spor, što će ponovo dovesti do troškova usluga advokata koje će morati da plati RTCG (odnosno građani), ali i onog što je mnogo značajnije - dalje kompromitacije Savjeta RTCG.Na sve nezakonite radnje u RTCG ćute svi inspekcijski organi i tužilaštvo. Propisi države Crne Gore ne važe za Savjet RTCG, i to je ono što mora da brine građane/građanke.
Ombudsman izabran suprotno konkursnim uslovima sada treba da razmatra prigovore gledalaca i slušalaca i da samostalno predlaže sankcije za kršenje profesionalnih standarda u programima RTCG. Građanima/građankama treba da bude jasno da onaj ko je izabran nezakonito nije slobodan u svom radu i uvijek će uslugu morati da vraća i plaća onome ko mu je omogućio da dužnost preuzme nezakonito", istakao je Vuković.

Na ovaj način se urušavaju institucije jer ne mogu obavljati svoju zakonom utvrđenu ulogu, zaključuje predsjednik Skupštine Media centra.
Portal Analitika