Podgorica

Vuković: Glavni grad če pomoći ugostiteljima sa 80.000 eura

Gradonačelnik dr Ivan Vukovićprimio je danas predstavnike Udruženja ugostitelja Podgorice sa kojima je razgovarao o budućim zajedničkim aktivnostima koji vode u pravcu smanjenja epidemioloških rizika s ciljem nastavka rada ugostiteljskih objekata, uz poštovanje svih propisanih mjera nadležnih organa i tijela.

Vuković: Glavni grad če pomoći ugostiteljima sa 80.000 eura Foto: PG Biro
Portal AnalitikaIzvor

„Glavni grad je još od marta mjeseca u značajnoj mjeri pomagao ugostitelje i druge male i srednje preduzetnike u Podgorici u namjeri da sačuvamo svako radno mjesto, a imajući u vidu da kriza traje duže nego što smo mislili, u okviru finansijskih mogućnosti uskoro ćemo objaviti javni poziv za novi vid podrške ugostiteljima vrijedan 80 hiljada eura“, istakao je Vuković.

Gradonačelnik je tokom sastanka ukazao na kompleksnost epidemiološke situacije i potrebu za partnerskim djelovanjem, kako sa nivoa državnih organa podržanih od strane komunalnih službi Glavnog grada, tako i sa nivoa Udruženja ugostitelja Podgorice, s ciljem da se u naredom periodu ublaže posljedice sa kojima se suočavamo kao društvena zajednica.

„Narednih dana organizovaćemo još jedan sastanak sa Operativnim štabom koji djeluje na teritoriji Glavnog grada sa ciljem nalaženja još efiksnijih metoda i načina rješavanja problema s kojima se svakodnevno suočavamo, a uz podršku Udruženja ugostitelja nemam dilemu da će nam mnogo biti lakše i da ćemo kada ovaj negativni trend konačno počne da se mijenja ući u neku zonu koja će omogućiti normalnije funkcionisanje'', zaključio je gradonačelnik Vuković.

Predstavnici Udruženja ugostitelja Podgorice su zahvalili gradonačelniku Vukoviću na kontinuiranoj podršci i iskazanom razumijevanju za potrebe ugostitelja tokom čitavog trajanja epidemije koronavirusa, naglašavajući da bez podrške Glavnog grada najveći dio njih ne bi bio u prilici da zadrži sva radna mjesta i održi poslovanje.

Oni su još jednom izrazili zahvalnost na inicijativi i opredeljenju Glavnog grada, da u ovom teškom i izazovnom trenutku dodatno finansijski podrži ugostitelje.

Predstavnici ugostitelja su na kraju uputili apel i pozvali sve kolege koji su manje odgovorno odnose prema onome što je opšti društveni interes da promijene dosadašnje loše navike i prakse kako bi se u narednom periodu izbjeglo novo zaključavanje ugostiteljskih objekata, jer ogrona većina njih ne bi mogla da nakon toga nastavi sa radom.

Portal Analitika