Podgorica

Vuković obišao Narodnu kuhinju

Svakodnevno se u Podgorici distribuira 700 besplatnih obroka

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković i direktor Škole za srednje i više stručno obrazovanje „Sergije Stanić” Darko Vukčević, sa saradnicima, danas su obišli Narodnju kuhinju na Koniku i Ketering centar SSS„Sergije Stanić” na Zabjelu gdje se pripremaju obroci za potrebe socijalno ugroženih građana Podgorice.

Svakodnevno se u Podgorici distribuira 700 besplatnih obroka Foto: podgorica.me
Portal AnalitikaIzvor

Gradonačelnik je istakao da je već opštepoznato da je Glavni grad institucija koja vodi posebnu brigu o socijalno ugroženim slojevima stanovništva i da kontinuirano razvija brojne socijalne servise, kao i da je jedan od najvažnijih programa koji se u tom smislu realizuje u proteklom periodu Narodna kuhinja.

“Zahvaljujući radu Narodne kuhinje, svakodnevno se na teritoriji Glavnoog grada distribuira 700 besplatnih obroka. Danas sam imao priliku da obiđem Narodnu kuhinju i da se uvjerim da, iako zbog ukupne situacije u kojoj se Crna Gora nalazi, svakog dana je nažalost sve veća potreba za ovom vrstom podrške prema kojoj se naše kolege odgovorno odnose, a spremni smo da pomognemo i većem broju ljudi ukoliko bude potrebno u narednom periodu”, istakao je gradonačelnik Vuković, izražavajući zadovoljstvo što je Glavni grad unazad par mjeseci uspostavio saradnju sa Školom za srednje i više stručno obrazovanje „Sergije Stanić”.

“Izuzetno mi je drago što smo uspostavili kvalitetnu saradnju sa Školom za srednje i više stručno obrazovanje “Sergije Stanić” i što smo u prilici da koristimo njihova znanja, iskustva i kapacitete, a kao rezultat toga, kvalitet usluge koje nudimo u okviru Narodne kuhinje je značajno unaprijeđen po mišljenju korisnika ovih usluga”, istakao je Vuković.

Gradonačelnik je zahvalio direktoru škole g. Vukčeviću na izuzetno dobroj saradnji i partnerstvu. “Što se nas tiče apsolutno smo spremni da idemo dalje u pravcu unapređenja te saradnje, a u interesu ukupne zajednice i nadamo da će se situacija u Crnoj Gori popravljati, odnosno da će potreba za ovom vrstom usluge biti sve manja, ali dok god bude postojala želim da uvjerim sugrađane da smo mi spremni da im pomognemo u ovom i u svakom drugom smislu”, zaključio je Vuković.

Direktor Škole za srednje i više stručno obrazovanje ‘’Sergije Stanić’’ Darko Vukčević saopštio je da je Ketering centar ove javne ustanove nastao upravo kao plod izuzetno dobre saradnje sa Glavnim gradom i potrebe jednog dijela građana za tom vrstom podrške i izrazio veliku zahvalnost Glavnom gradu na ukazanom povjerenju zbog projekta koji je počeo da se realizuje prošle godine, a tiče se pripremanja, pakovanja i distribucije hrane za građane koji su u stanju socijalne potrebe.

“Upravo Ketering centar koji smo imali priliku da obiđemo je nastao na bazi potpisivanja tog ugovora i potreba u pripremanju i distribuciji ove vrste obroka. Takođe, jedan od razlog zbog kojeg je nastao ovaj centar je bio i cilj menadžementa SSS “Sergije Stanić”, jeste da sačuvamo svako radno mjesto zato što je prethodna godina bila jako izazovna i drago mi je da smo uspjeliu toj namjeri”, naglasio je Vukčević, dodajući da Ketering centar pruža priliku i i mnogo bolje uslove učenicima te obrazovne ustanove da usavršavaju svoja znanja i vještine, te da je ovo dobra prilika za njihovu budućnost.

On je podsjetio da je početkom rada Ketering centra završen projektni ciklus od prošle godine koji je obuhvatao otvaranje pekare sa poslastičarom u centru grada, kao i obimne rekonstrukcije školskog restorana “Radovče”.

Portal Analitika