Politika

Vuković: Za SNP bolje što nisu sa Demokratskim frontom

Izvor

- Jedino što se u svemu tome može ocijeniti kao dobro, to je da je SNP bar za trenutak sačuvao bar minimum šansi da, kao samostalni politički subjekt, javno saopšti, i da ima argumente za to, da je autonoman, autentičan, da ima program i da može izaći pred birače, računajući da će zadržati bar dio svog biračkog tijela. U suprotnom, da je odlučio da se poveže sa navodno Demokratskim frontom, mislim da bi bio strašan gubitnik, da bi izgubio i ono malo birača na koje može računati., kazao je Vuković za Antenu M.

Po njegovom mišljenju, ništa se neće promijeniti.

- Imaće i jedni i drugi onoliko glasova koliko ima ljudi koji još žive u zabludi da na crnogorskoj političkoj sceni postoje autentične i do krja ozbiljne političke strukture koje mogu biti ozbiljna i odgovorna alternativa vladajućem demokratskom projektu, dodao je Vuković.

Vuković ističe da se DPS ne plaši konkurencije na predstojećim izborima, a ponajmanje Demokratskog fronta.

- Demokratski front je pročitan. Kakav front od dvije partije i pet ili deset pojedinaca? Mislim da će taj front, koji bude vodio zadatu mu ofanzivu protiv nezavisne države Crne Gore i crnogorske demokratije, brzo izgubiti bitku i već je izgubio. Jer, u tom frontu nema nikakvog programa, u tom frontu je dominantan program Nove srpske demokratije, a to je: zaustaviti evropske integracije, biti apsolutno protiv NATO integracija, protiv demokratije, privatizacije, stranih investitora, protiv države Crne Gore i njenog državnog statusa. Pored svih demagogija, prevara i obmana koje se plasiraju ovih dana, biće demaskirani i u predizbornoj kampanji, a na izborima će doživjeti definitivni krah, zaključuje Vuković.

foto:cdm.me

Portal Analitika