Crna hronika

Prije mjesec dana izručen Crnoj Gori

Vukotiću produžen pritvor

Kotoraninu Jovanu Vukotiću produžen je pritvor do 30 dana. On je 8. februara izručen iz Srbije Crnoj Gori, koja ga je potraživala radi vođenja krivičnog postupka pred podgoričkim Višim sudom zbog krivičnih djela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja.

Vukotiću produžen pritvor Foto: internet
Dan Izvor

Vukotić je odmah nakon ekstradicije saslušan u Višem tužilaštvu, a zatim kod sudije za istragu, nakon čega je sproveden u spuški zatvor.

“Jovanu Vukotiću je produžen pritvor odlukom vanraspravnog krivičnog vijeća, a na predlog tužioca”, rekla je za „Dan“Aida Muzurović, portparol podgoričkog Višeg suda.

Prema saznanjima „ Dana“, Vukotić je nakon ekstradicije ponudio tužiocu dokaze da nije bio prisutan na mjestu izvršenja krivičnog djela za koje se tereti u vrijeme kada je ono izvršeno.

Vukotićevi advokati ranije su za „ Dan“ kazali da će on, ako bude izručen, vrlo brzo izaći iz zatvora jer su postupci protiv njega fingirani. Kako su istakli, Vukotić ne strahuje za svoju bezbjednost na teritoriji Crne Gore i Srbije. Iako Vukotić, prema tvrdnjama njegove odbrane, posjeduje srpsko državljanstvo, beogradski Apelacioni sud ranije je u rješenju o odbijanju žalbe na odluku o izručenju naveo da je on strani državljanin.

Vukotić je nakon hapšenja na teritoriji Turske izručen Srbiji, gdje je osuđen na 15 mjeseci zatvora zbog falsifikovanja isprava.

Vukotićeva ekstradicija sprovedena je uz maksimalne mjere bezbjednosti.

“Danas je realizovana ekstradicija iz Republike Srbije u Crnu Goru lica J.V. (39), državljanina Crne Gore, koji se potražuje po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgorica”, saopštili su iz crnogorske policije nakon izručenja Vukotića.

Portal Analitika