Politika

U susret lokalnim izborima

Vukić uputio zahtjev Adžiću: Traži podatke o biračkom spisku i prebivalištu

Poslanik SNP-a Dragan Vukić uputio je ministru unutrašnjih poslova Filipu Adžiću zahtjev za informacijama u vezi sa biračkim spiskom, te prebivalištem, a u susret lokalnim izborima u više crnogorskih gradova.

Vukić uputio zahtjev Adžiću: Traži podatke o biračkom spisku i prebivalištu Foto: Skupština CG
Portal AnalitikaIzvor

Poslanik SNP-a od Adžića traži koliko je birača na dan 01.10.2022. godine upisano u birački spisak uPodgorici, BijelomPolju, Baru, Budvi, Danilovgradu, Žabljaku, Zeti, Kolašinu, Pljevaljima, Plavu, Plužinama, Rožajama, Tivtui Šavniku, kaoi koliko je birača upisano na dan kada su raspisani izbori za navedene gradove.

Vukić pita i koliko je osoba prijavilo prebivalište od dana raspisivanja izbora do 01.10.2022. za navedene Opštine i iz kojih Opština su ta lica došla.

"Da li je MUP vršio terenske provjere lica koja su prijavila prebivalište i šta je utvrđeno?S obzirom da u Zakonu o registrima prebivališta i boravišta nije propisan rok za odobravanje zahtjeva za promjene prebivališta tih lica, da li primjenjujete zakonski rok za rješavanje tih zahtjeva od 30 dana propisan ZUP-om", navodi se u zahtjevu.

On takođe od Adžića zahtijeva informacije da li se među licima koja su prijavila promjenu prebivališta nalaze i lica koja su u prethodnom periodu više puta vršila promjenu prebivališta između Opština i koji je broj tih osoba.

"Da li imate podatak da je neko od tih lica vršio promjene prebivališta na prethodno održanim lokalnim izborima prošle godine?Koliko je lica iz Opštine Tuzi i Opštine Golubovci promijenilo prebivalište u Opštinu Podgorica od dana raspisivanja izbora do 01.10.2022.godine", upitao je Vukić.

Portal Analitika

Komentari (6)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
O Orle_Pg_neregistrovani
03.10.2022. 13:47

Nemoj Vukicu kumim te bog svi znamo da ste vi čuvari Dps sta god da tražite u interesu je Dps !

0
6
T TiZnas__neregistrovani
03.10.2022. 14:09

@Orle_Pg_neregistrovani Orle vala si ti vidovit kad sve znaš!

3
0
P POSMATRACI__neregistrovani
03.10.2022. 12:11

Nećemo ni glasati ako ne budu pored glasačkih kutija ODGOVORNI POSMATRAČI IZ EVROPE! DOSTA JE VISE LAZI I PREVARA!

10
0
N Nency_neregistrovani
03.10.2022. 11:59

Trebao bi da kontroliše uvezene glasače kohe šalju Vučić i Dodik,kao u Nk.I šta URA PETLJA OKO PREBIVALIŠTA!

12
0
Z ZvatiEvropskuKomisiju__neregistrovani
03.10.2022. 12:07

@Nency_neregistrovani Obavezno pozvati Evropsku komisiju za praćenje izbornog dana!

10
0
V Vidite__neregistrovani
03.10.2022. 11:31

Pogledajte novo upisane glasače iz srpskih država jer su dobili mnogi preko noći Crnogorska državljanstva da bi glasali protiv Crne Gore a komisije da budu prisutne iz Evropskih Država obavezno da se ne desi problem kao u Nikšiću!

14
0