Politika

Vukadinović: Formiranje Fronta uslov za pobjedu

Izvor

On smatra da će ideja Demokratskog fronta postojati jer to je dobar način da se okuplja značajan broj ljudi koji nijesu za vladajuću partiju.

- Ukoliko nema SNP-a u Frontu, ide se dalje. Treba uvidjeti da ako nije bilo moguće da sada svi idu zajedno, to može biti slučaj u budućnosti, jer Front je jedini način da se sruši režim DPS-a. Naime, DPS se ne može pobijediti ako je partijski ambijent razuđen na oko 15 stranaka jer ovo je malo biračko tijelo. Pobjeda nad DPS-om moguća je samo ako postoje dva politička subjekta-DPS najednoj strani, a protiv njega, na drugoj strani, front koji okuplja sve ostale. Ako postoji više kolona, to ide na ruku DPS-u i podržava apsolutnu vlast i dominaciju te stranke — ocijenio je Vukadinović za „Dan".

On je rekao da bi bilo dobro da Demokratski front okupi što više stranaka oko sebe, posebno onih koje samostalno ne mogu preći izborni cenzus jer bi se na taj način spriječilo rasipanje opozicionih glasova. Vukadinović ocjenjuje da prema izbornom sistemu, većina rasutih glasova ide najjačoj partiji - u ovom slučaju DPS-u.

- Po mom mišljenju, iz ugla opozicije, nije katastrofalno što će na jednoj strani biti SNP, a na drugoj strani Demokratski front, koji bi ako uspije da se dogovori sa nekima NVO i manjim partijama mogao da uzme 20.000 glasova, i tako spriječi da odu DPS-u, kazao je Vukadinović.

Portal Analitika