Poslanica Demokrata poručila da su spremni i za vaninstitucionalnu borbu

Vujović: Nećemo odustati od bolnice "Meljine", instutucije da riješe problem

Poslanica i odbornica Demokrata u Skupštini opštine Herceg Novi Tamara Vujović kazala je da odbornici, radnici bolnice Meljine i građani neće odustati od te zdravstvene ustanove i da su spremni za vaninstitucionalnu borbu. Očekuje da će Ministarstva zdravlja i finanisja pronaći način da bolnica Meljine opstane.

Vujović: Nećemo odustati od bolnice "Meljine", instutucije da riješe problem Foto: RTCG
RTCGIzvor

U nedjelju 6. novembra u 11 sati odbornici Skupštine opštine Herceg Novi i predstavnici izvršne vlasti blokiraće na pola sata, zajedno sa građanima, granične prelaze na teritoriji te opštine, zbog situacije u bolnici Meljine.

Odbornici lokalnog parlamenta donijeće u ponedjeljak odluke u vezi sa tom zdravstvenom ustanovom koje će proslijediti instritucijama.

“Mi insistiramo da problem bude konačno riješen i na potezu su Ministarstvo finansija koje je saopštilo da postoje određena sredstva i Ministarstvo zdravlja koje traži rješenje”, kazala je Vujović.

Naglasila je da odbornici i zaposleni od svojih zahtjeva neće odustati.

“Ovo je postalo crnogorska priča. Nećemo odustati ni od vaninstitucionalne borbe. U tom smislu još jedan od dodatnih pritisaka je blokada graničnog prelaza, a institucije neka nađu određeni način”, kazala je ona.

Nema sumnju da će se građani odazvati u velikom broju i da to nije politička priča.

Kazala je da je uvjerena da će problem biti riješen. 

Puno pričali, ništa nijesu zaključili
0
Puno pričali, ništa nijesu zaključili
03.11.2022 07:22

 

Portal Analitika