Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Vujović dobila otkaz: Tvrdi da je u pitanju samovolja Latkovića, pravdu će potražiti pred nadležnim organima

Prava će zaštiti pred nadležnim organima

Vujović dobila otkaz: Tvrdi da je u pitanju samovolja Latkovića, pravdu će potražiti pred nadležnim organima

Profesorici u Osnovnoj školi "Lovćenski partizanski odred" Sanji Vujović juče je uručeno rješenje o otkazu.

Vujović dobila otkaz: Tvrdi da je u pitanju samovolja Latkovića, pravdu će potražiti pred nadležnim organima Foto: Cetinjski list
Radio CetinjeIzvor

Ona se tim povodom obratila Radiju Cetinje, ističući da je odluka o njenom otkazu nezakonita i posljedica, kako kaže, jasne zloupotrebe položaja.

Prema njenim riječima, vršilac dužnosti direktora škole Nikola Latković ponovo ispoljava “samovolju i selektivnu pravdu”.

"Moj ugovor o radu isticao je 3.12.2021. godine, a rješenje o otkazu dobila sam dva dana ranije 1.12. pri čemu direktor, kao i prošli put, krši sve domaće propise iz oblasti rada i zapošljavanja, tako što, bez oglasa i bilo kakvog konkursa, bez ikakvog ovlašćenja usred nastavne godine, u jeku predizborne kampanje, angažuje novog kolegu", istakla je Vujović.

Ona je podsjetila na raniju odluku prosvjetne inspekcije kojom je školi naloženo da je vrate na posao i raspišu konkurs.

"Ovaj prvi dio je ispoštovan, drugi naravno nije, ali ja se neću tu zaustaviti i svoja prava ću zaštiti pred nadležnim organima. Svakako ovakvo postupanje ću prijaviti i Agenciji za sprečavanje korupcije jer su ovo očigledno koruptivne radnje i jasna zloupotreba položaja" poručila je Vujović.

Portal Analitika