Politika

Vujović: Crnoj Gori potrebni vanredni parlamentarni izbori, Vladu vode dvije partije u nestajanju

Crnoj Gori su potrebni hitni vanredni parlamentarni izbori kako bi se zaustavio dalji slom institucija, bezakonje i neustavno djelovanje koje gotovo na dnevnoj bazi sprovodi smijenjena Vlada i smijenjeni premijer, poručio je generalni sekretar Socijaldemokratske partije, Ivan Vujović. 

Vujović: Crnoj Gori potrebni vanredni parlamentarni izbori,  Vladu vode dvije partije u nestajanju Foto: SDP
Portal AnalitikaIzvor

"Tehničku Vladu trenutno vode dvije partije u nestajanju koje, nakon što su blokirali EU put zemlje, državu destabilizovali, a svojim postupcima doveli do nikada većih podjela u društvu i Crnu Goru regionalno i međunarodno kompromitovali, pa je svaki dan i tehničkog ostanka ove Vlade velika šteta za demokratiju i stabilnost države", navodi Vujović. 

SDP zato, dodaje Vujović, podržava zahtjeve svih onih političkih subjekata koji traže hitno skraćenje mandata Parlamentu i raspisivanje parlamentarnih izbora nakon kojih Crna Gora mora dobiti stabilnu i neupitno evropsku Vladu.

"Takvu Vladu kojom neće, kao ovom tehničkom Abazovićevom, upravljati Demokratski front za tuđe interese, već Vladu do kraja posvećenu državnim interesima evropske i građanske Crne Gore.

Uklanjanje sa pozicija moći onih koji se ponašaju uzurpatorski i flagrantno krše zakone, Ustav i bazične demokratske standarde mora biti prirotitet svih onih koji su, bez obzira na političke razlike, svoju političku sudbinu vezali za Crnu Goru i žele da rade u interesu svoje a ne tuđe države", zaključio je Vujović. 

Portal Analitika