Politika

"Odavno odsjekao evropsku granu na kojoj je nekad možda sjedio"

Vujović: Abazović se previše zaletio, epilog neće biti slavan

Socijalni milje je odraz političkih dešavanja onoga što nam se poručuje sa najvišeg političkog nivoa i to svjedoči da živimo u nestabilnom društvenom i političkom ambijentu, što treba da bude alarm za sve koji se bave politikom, ocijenio je generalni sekretar SDP-a Ivan Vujović u emisiji “Pressing” Gradske TV.

Vujović: Abazović se previše zaletio, epilog neće biti slavan Foto: gradski.me
Gradski portalIzvor

Nakon rezultata parlamentarnih izbora, kaže, svi će morati da skinu maske i jasno trasiraju put.

Kada je riječ o koaliciji URA-e i Demokrata, Vujović ocjenjuje da je riječ o neprincipijelnom savezu, budući da znamo što su govorili jedni o drugima.

“Svako je tu našao svoj interes. Mislim da je URA u bjekstvu od izazova cenzusa, a Demokrate u strahu od pada ispod dvocifrenog broja”, smatra Vujović i dodaje da je interesantno da je ključna poruka te koalicije borba protiv korupcije i kriminala.

“I jedni i drugi još uvijek daju bezrezervnu podršku predsjedniku Opštine Budva (Milu) Božoviću koji je uhapšen zbog sumnje za šverc narkotika. Mislim da bi odgovorno bilo da Demokrate i URA preispitaju koalicioni aranžman sa DF-om i Božovićem koji je optužen od strane SDT-a za tako ozbiljna krivična djela”, ocjenjuje Vujović.

Podsjeća da je prvi čovjek iz vrha URA-e, koji je trebalo da se bori protiv korupcije, uhapšen zbog sumnje u šverc cigareta.

“Znamo koliko su govorili o tome, optuživali druge da brane i protežiraju šverc, a na kraju su njihovi koalicioni partneri optuženi za ozbiljna krivična djela”, navodi Vujović.

Na pitanje koga SDP vidi kao koalicionog partnera nakon izbora, Vujović odgovara da ta partija može sarađivati sa onima koji su za evropsku, građansku i sekularnu Crnu Goru.

Govoreći o odluci Savjeta RTCG-a da ponovo za generalnog direktora imenuje Borisa Raonića, i pored pravosnažne presude Višeg suda da je nezakonito imenovan na tu dužnost, Vujović navodi da u Crnoj Gori svjedočimo deficitu vladavine prava i da to potvrđuje i ovaj slučaj.

“U svakom slučaju, nije doprinos povjerenju u javni servis i institucije koje treba da tvore demokratsko društvo”, navodi Vujović.

Komentarišući pozive na saslušanje učesnika građanskog protesta 4. i 5. septembra 2021. godine na Cetinju, koje je uoči parlamentarnih izbora intenzivirano, Vujović kaže da je bio svjedok u kojoj mjeri je policija prekoračila ovlašćenja i sprovela nasilje nad građanima.

“Vidjeli smo i u izvještajima da je bilo prekoračenja. Nijesam vidio da je bilo ozbiljnijih procesa protiv bilo koga, dok sa druge strane pozivaju i zastrašuju građane koji su bili tamo. To smatram apsolutno neprimjerenim”, poručuje Vujović.

Podsjetio je da je SDP formirao pravni tim i dao mogućnost građanima da se obrate relevantnim advokatima za podršku.

“Upućujem poziv svim građanima koji se pozivaju na ta saslušanja da se obrate pravnom timu SDP-a, ukoliko im je to potrebno”, navodi Vujović.

Govoreći o novom napadu premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića na Gradsku TV, Vujović kaže da se Abazović neprimjereno obrušava na medije.

“Mislim da se Abazović previše zaletio i da je odavno odsjekao evropsku granu na kojoj je nekad možda sjedio. Prevršena je mjera elementarno pristojnog političkog ponašanja sa tako visoke adrese. Iako je Vlada pala i nema legitimitet, on je i dalje premijer, tako da mislim da samo ubrzava politički epilog koji neće biti tako slavan”, ocjenjuje Vujović.

Portal Analitika

Komentari (4)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
R Realno_neregistrovani
02.06.2023. 08:55

Decenijama ste u medijima a ne možete samostalno ni cenzus da prebacite. Narod vas neće i ne želi...

2
7
n nesrbica_neregistrovani
02.06.2023. 09:49

@Realno_neregistrovani e vala baš, idi jadan da sadiš luk i krtolu nije politika za tebe. Ostasmo zbog takvih bez drzave.

5
0
d duduk_neregistrovani
02.06.2023. 08:17

Uspjeh izbora bi bio kad bi URA i Demokrate nestale sa politicke scene taman i da Milan Knezevic bude premijer. Ako uistinu je nesto odvratno to je biti nestabilnost, nesigurnost, podlost, neprincipijelnost, ti nemaju nikakve ideologije nikakvih ciljeva, nikakvih limita ponasanja koaliranja, jedino tesko predvidivo, netransparentno, neartikulisano ponasanje, iskljucivo radi vlastitog interesa, njihovo iscezavanje sa politicker scene bilo bi osvjezenje.

8
1
K Karadag
02.06.2023. 07:44

ja bi ti savjetovao da se mi obrnemo kako sacuvat ovu zemlju a sa se pustimo bitange nek se kupa u blatu koje je sam zamutio.

22
1