Politika

Vujičić: Vakcine stižu pred izbore preko Mandića, politika ispred zdravlja naroda

Dok nas ministarka zdravlja i potpredsjednik Vlade slavodobitno informišu o konačnom dolasku vakcina u simboličnoj količini od 2000 komada koje, kako rekoše, donira bratska Srbija, ne možemo a da se ne zapitamo odakle pravo novoj vlasti da se igra sa zdravljem i razumom naših građana - saopštila je potpredsjednica Liberalne partije, Dubravka Vujičić.

Vujičić: Vakcine stižu pred izbore preko Mandića, politika ispred zdravlja naroda Foto: pa
Portal AnalitikaIzvor

- Odbiti 15000 vakcina kojima se mogla započeti vakcinacija već krajem januara i kojom bi se mogla imunizovati trećina stanovništva, a istovremeno moliti za pomoć Srbiju i čekati njihovu donaciju od 2000 vakcina, je u najmanju ruku neodgovorno. Posebno se postavlja pitanja u kojem je to svojstvu Andrija Mandić, jedan od lidera DF i "srpskog sveta" u Crnoj Gori, dogovarao sa predsjednikom Srbije ovakve međunarodne poslove? Da li je Mandić neformalni lider Vlade ili samo glasnogovornik suštinskog šefa ove vlasti iz Beograda - upitala je Vujičić.

On je pitala i ministarku Borovinić Bojović zašto je dozvolila da Mandić dogovara nabavke koje stižu u jeku kampanje u Nikšiću, budući da je rekla da se ne bavi politikom.

- Ne da nije slučajno, nego je vrlo namjerno i zlonamjerno. Takvi postupci su upravo politikanstvo. No narod Crne Gore i Nikšića sve vidi i dobro razumije, kao što vidi da se stanje u zdravstvu pogoršava, zdravstveni radnici su na izmaku, ljekova skoro da nema, budžet usvojen nije, a teških slučajeva i preminulih je sve više.

Ko će snositi odgvornost za sve navedeno i smoći snage da nakon svega stane pred građane čije zdravlje i životi su dovedeni na ivicu provalije a čitav sistem u haosu, zbog prikupljanja nekoliko glasova na izborima i dodvoravanju liderima država regiona? - zaključila je Vujičić.

Portal Analitika