Politika

„Vlast da smiri šovističku hajku“

Vujičić: Marković branila zastavu kao nekad barjaktari na bojnom polju

Potpredsjednica Liberalne (LP) partije Dubravka Vujičić pozvala je vlast da, kako je kazala, s pozicija moći, utiče na svoje članove i simpatizere i smiri šovinističku hajku koja već duže vremena potresa Nikšić i Crnu Goru. Ona ističe da je napad na zastavu, napad na Crnu Goru.

Vujičić: Marković branila zastavu kao nekad barjaktari na bojnom polju Foto: Foto: LP
Portal AnalitikaIzvor

Vujičić navodi da se u Nikšiću dogodio brutalan i sramotan napad na predsjednicu OOLP Nikšić Jelenu Marković.

"Ovaj napad je inspirisan nacionalističkom i političkom netrpeljivošću, od strane ʼherojaʼ koji, je ogorčen što Markovićka drži istaknutu državnu zastavu na terasi stana, krenuo da se verbalno i fizički obračuna sa jednom ženom, majkom troje maloljetne djece!", kazala je Vujičić.

Potpredsjednica LP-a ističe da je taj čin neprimjeren crnogorskom shvatanju časti i odnosu Crnogoraca prema ženi.

"Više je nego žalosno da jedna hrabra Crnogorka u svojoj državi mora da brani državnu zastavu kao što su nekad to hrabro radili barjaktari na bojnom polju, samo su se sada napadači promijenili! Motiv je isti, a napad na zastavu je napad na Crnu Goru!", navodi se u saopštenju.

LP zahtijeva da potpresjednik Vlade Dritan Abazović i ministar MUP-a Sergej Sekulović, hitno reaguju i učine sve da se ovaj slučaj do kraja rasvijetliti.

"Takođe pozivamo vlast, da sa pozicija moći, utiče na svoje članove i simpatizere i smire šovinističku hajku koja već duže vremena potresa Nikšić i Crnu Goru. Ukoliko na ovo budu ćutali, smatraćemo da ste direktni saučesnici ovog i svih budućih incidenata!", zaključila je Vujičić.

Portal Analitika